Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Anna wennerholm

Anna wennerholm

2 februari 2011 13:36

fantastiskt, snälla berätta mer, jag står vid ett vägskäl NU för min ork är SLUT, Anna (crossglobalmedia@gmail.com)

http://www.facebook.com/profile.php?id=780482850

Mikael

3 februari 2011 11:28

Hej hej. Skriver om en hel del så det är lite svårt att veta vad du ville att jag skulle berätta mer om?

 
Ingen bild

maria

5 januari 2011 09:09

Hej, intressant och läsvärd blogg du har. De mediciner du nämner i ditt inlägg 101211, Zoloft, Lyrica och Propanolol, ska de tas i kombination eller?
God fortsättning på det nya året!

Mikael

7 januari 2011 13:26

Jag käkar dom samtidigt. Tillsammans med DHEA-preparat och mineraler/vitaminer nu som faktiskt funkar tillslut på det sätt jag vill.

 
Ingen bild

Karib.

25 november 2010 15:11

Hej
Jag har järnbrist och villa veta om det kan bli fixat
eller om det finns ett sätt för att bli bättre ??
Tack

Mikael

27 november 2010 14:41

Duroferon receptfritt på apotek så är det kirrat på högst 60 dagar.

 
Ingen bild

Anna

25 oktober 2010 15:23

Hej! Tack för ditt svar.
Min distriktsläkare tar prover regelbundet och då även på ämnesomsättningen och de har visat sig normala sa hon.Jag är mycket noga med kosten så jag får i mej all näring jag behöver för att må så bra som möjligt.
Glömde skriva att jag får ögonmedicin av sjukhuset när trycket blir för högt och det trycker ut vätska mellan ögonhinnorna.
Ville bara veta om du viste vad man gjorde när man fick "dövhet" eller triggas igång. Har även ibland svårt att läsa mig till info. Har utretts innan jag fick diagnosen och det visade att jag var normalbegåvad i alla tester förutom överlevnad där låg jag precis under genistrecket (inte konstigt då man praktiserat det många ggr. tyvärr) och alltså ingen dyselexiproblematik som jag trodde. Berodde tydligen på stress eller ångest.
Med min träning har jag gått från kampsport till yoga och nu över till Qi gong, som jag gör morgon och kväll samt konditions träning ute för att försöka kontrolera mig och komma i harmoni.
Har du andra tips?
Mvh.
Anna

Mikael

24 november 2010 17:23

IDag så litar jag inte när sjukvårds personal säger att man mår toppen. Utan jag tar ut alla journaler med gämna mellanrum, och provsvar från t.ex blodprover.

Vet inte om jag missförstod dövhet lite. Förstår inte om du tappar delvis hörsel. Isåfall så borde en öra/näsa/hals läkare kolla det, om det är pga indirekt för dina ögon.

Men är det mer än 3 ljudkällor för mig, så stänger koncentrationen av sig för mig. Är jag koncentrerad utan störning så stänger öronen av sig (jag slutar att lyssna), men det beror på mer än att jag har Ptsd.

Det som triggar ens stress, lindrar jag effekten av med lyrika, samt så är undvikande är det enda som verkligen fungerar.

Dom flesta ptsd patienter kan få fysiska komplikationer av stress. Samt förvärra dom psykiska problemen av stressande miljöer, personer och händelser. Bästa man får göra är att rätta sig till situationen, och undvika negativ stress så gott det går. Har man det lugnt och problemfritt så börjar minne, koncentration osv att fungera som det ska igen.

För många så förbrukar man mineraler och vissa vitaminer i större utsträckning än dom flesta. Depåer med mineraler i organ blir låga om man inte äter extra i överskott. Att man har låga reservdepåer gör att man känner sig trött oavsett om man käkar det man normalt ska, vilket inte räcker alla gånger för en kroniskt stressad person.

Man ska vara lite försiktig med att käka för mycket tillskott utan att man vet att man har låga mineral depåer. Så det är bra om man kollar det 2 gng med några veckors mellanrum för att vara säker på att dom är lägre än normalt. Tjejer gör av med mer järn än killar pga er vecka, och tillsammans med ptsd så är det en dålig kombo.

Jag har käkat Duroferon vilket är receptfria järnpiller i 5-6 veckor vilket funkar himla bra. Det tar minimum 30-45 dagar för kroppen att återställa syrebärande röda blodkroppar (B-trobocyter) som behöver järn för att återbildas. Jag käkar ca 3 om dagen nu för att repa systemet, men mer än 60dagar är väl inte bra att käka över rekommenderad dos.

 
Ingen bild

Anna

24 oktober 2010 04:35

Hej!Kvinna 45år.Har PTSD utan depresion.Bara smärtmedicin och träning (jag kommit på själv).Ingen behandlings terapi.Just nu gått ner 10kg.(under 50kg)och fortsätter att rasa i vikt, samt börjat tappa håret pga. Nya reformen och ingen arbets utredning av AF.även 3månaders nollad från Fkassan.Som AF vill förlänga.Vad göra när man får "Dövhet" eller triggas igång?
Mvh.
Anna

Mikael

25 oktober 2010 09:44

Jag bor i katrineholm och det är helt hopplöst nu. Har lessnat nu på dom, och försöker få hjälp av Kris och trauma center i Stockholm fastän jag bor i katr..

Jag skulle tippa på att du, som alla andra får fel i hypofys funktionen. Med höjda värden av Prolaktin, som påverkar ämnesomsättning i sin tur, och specifikt Trijodtyronin m.m

Jag håller på att skriva ihop en tråd på forumet http://www.wedidit.se/ (Är forum för traumatiserade personer med dissociativa diagnoser, bl.a Ptsd)

http://www.wedidit.se/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1117

Om just dom hormonella och fysiska långvariga effekterna på en som stress patient, som svensk sjukvård skiter fullständigt i.

I sista hand så brukar jag tipsa om en dunk bensin. Vad ska man ha ett sjukhus till, när ingen får vård lol.

Det man får göra är att lära sig otroligt mycket själv, och lura sig till sjukvård?!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards