Direktlänk till inlägg 16 oktober 2009

Hjärnan utvecklas fortfarande, och min släkt?!

Av Mikael - 16 oktober 2009 20:52

Detta är ett spekulativt inlägg från ivåras som är en liten funderng kring neandertals teorin.


Här är en himla intressant artikel om evolutionen av hjärnan. Den är inte massiv och är lätt skummad.

http://vetenskapsnytt.blogspot.com/2005/09/hjrnan-evolveras-fortfarande.html

Det jag uppmärksammade var tidsintervallen ca 37.000 år och 5800 år. Jag tror att primära förändingen och hybidiseringen skedde mellan 50-40.000 är sedan under sporadisk kontakt. Sedan så fick det ett uppsving i mesopotamiem för 10-6.000 år sedan.

Alla vet ju att Svante Pääbo gick ut och sa att det är omöjligt att hybridisering mellan Neanderthal och Homo Sapiens har hänt. Men det här är vinklad sensations info i kvällspress. Vetenskaps artiklar påvisar att dom inte hittat några tecken på det genetiskt i ett väldigt begränsat DNA prov som är ca 38.000år

Man får veta att det är omöjligt att urskilja direkta DNA kombinationer som skulle kunna tänkas vara hybrid gener. Vetenskapligt och genetiskt så fanns det inga hinder. Dom enda hinder var kulturella och geografiska. Men HSS spred sig snabbt, och alla vet ju att många killar inte fårstår att ett Nej är ett nej. Vilket jag tror ledde till oss.


Varför jag snackar om att vi håller oss till vår grupp oftas, och i relationer och reproduktion. För att vårat arv inte ska bli en utspädd genetiskt soppa, så måste det ju till någon form av isolering av arten. Idag så är detta inte fullkomligt med tanke på ensamstående mammor i vår grupp. Men en avgörande stor del av relationer som fungerar så, är det 2 personer från vår genetiska grupp som har hyper kids tillsammans.

Varför det blir single Adhd moms med hyperkids tror jag beror på 2 saker. Först cross breeding. Att man träffar en NT och får en liten, sen spricker det efter 1-2år högst. Sedan så träffar man någon partner från vår grupp och skaffar 2-3 kids, sen efter +7år så tack vare ekonomiska och andra problem så dör relationen. Men detta har jag bara bevisat i liten skala, så det skulle vara väldigt intressant att kunna starta en landsomfattande undersökning om detta. Är det så att vi till +90% förökar oss med våra egna så är det ju en konkret förklaring varför våra gener bibehålls på det sätt som det görs och bara i vår grupp.

Ett rätt man måste ha för att bli klassad som folkgrupp är etniskt beteende. Att man har en egen kultur, eget språk och förökar sig primärt inom sin egen grupp.

Eget språk skulle jag också vilja titta på. Tack vare att vi använder dom Visiospatiala områderna för koncentration och informationsintag främst så skulle det vara himla spännande att urskilja undermedvetna kropps och hand signaler. Gämföra föräldrar och kids, med en kontrollgrupp med adoptiv Adhd kids, som inte haft biologiska föräldrar runt sig.


Om man ser till hela människoarten så har vi drivits av nyfikenhet och ett måste att förstå omvärlden. När det kommer till forskning om vår grupp så undertrycks det här beteendet, missledande och felaktiga fakta, skuldbelägger oss, trycker ner vår kreativitet osv. Det är jäkla trist och jag hoppas på att någonting kan kickstarta vårt intresse för oss själva och vår grupp. Och slänga allt material från psykiatri om oss i soporna och peka finger till dom.

Ska lägga till lite om DNA. Idag med dom olika Haplo typernas utbredning så finns det skäl att misstänka 2 sidor inom vår grupp. En väst och en öst grupp. En lustig sak är att jag som kommer från sannolikt den västliga delen främst är att jag gillar tjejer i huvudsak från den östliga delen. Hela min släkts relations konfiguration är så. Sedan ett gäng till jag kollat med. Så ca +100 personer väljer partners på detta vis.

När 2 blir 1 så utesluts en genvariant och man använder bara en av 2 likadana gener, mycket för att utesluta deffekta gener. Det är bättre att ha 2 exemplar att välja mellan.


Någonstans så finns det ett visst antropologiskt intresse i vårat beteende då. Varför man fungerar som man gör, och om det beror på vissa gen mutationer och vilka i såfall.


Leif har ju spekulerat i om det inte är så, att det har hamnat vissa neanderthal gener i vissa av oss, inom det europeiska DNA't. Rent praktiskt så skulle det ha ett visst överlevnads värde om man tittar på modern evolutions teori o populations genetik. Att man är köld anpassad o väldigt varm är ju en otroligt fördel överlevnadsmässigt i vårat klimat. Det är omöjligt att säga med säkerhet att hans teori inte stämmer, eller att kunna bekräfta den idag på samma gång, är ju inte möjligt ännu.


Folk har varit på han och påstått att allt är helt ogrundat. Men med tanke på att det är omöjligt att bevisa att vissa av de 30.000 genparen inte är av Homo-Sapiens Neanderthalis ursprung, så gör det hans teori till en väldigt intressant och kul fundering kring dagens personligheter o egenskaper som inte passar sig i våran kultur.


Man ser ju på oss, som att vi skulle vara utomjordingar, och det skulle väl kunna förklaras med att vi har en annan homo-sapiens underarts gen-sekvenser i oss hehe.


Själv så tror jag att det är mer sannolikt att vi är en produkt av minoritets DNA som varit isolerat ett tag, för att sedan spridas i Europeisk befolkning de sista 10.000 åren som man har mass invandrat i nord-europa.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<<
Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards