Direktlänk till inlägg 4 februari 2010

Tidsmässigt

Av Mikael - 4 februari 2010 13:45

Även om jag har tid för saker och ting, så är energi för engagemang lite begränsat idag.


Jag tycker att F-Kassan gör rätt i att man begär motivering till varför man är sjukskriven, eller ska få ersättning. Tyvärr så hamnar ju folk i klämm pga.


Läkaren som ska motivera sin bedömning, måste ju ha stöd för den, mer än en godtycklig åsikt. Annars så kan man ju skippa hela systemet ju.


Tack vare Läkares okunskap, ovilja m.m så har man svårt att motivera min situation idag, medicinskt. Det här leder ju till att jag måste tjafsa med jobbig sjukvårdspersonal.


Jag har en uppsjö av problem som är antingen somatiska el psykosomatiska. Så pass att jag skulle säkert kunna bli sjukskriven 3 livstider, och opererad några gånger.


Men eftersom man inte vill remitera mig vidare till korrekt instans, för att fastställa dom medicinska orsakerna som finns, så saknar jag underlag givetvis. Det här underlaget som läkaren ska skaffa, och försäkra att det finns, är otroligt utspritt under 11 års tid, med diffusa kommentarer, och provsvar som bara är siffror för den som inte är läkare.


Jag har varit medveten om att det här måste fram, för att det inte ska bli strul. Nu idag när jag snackade med min duktiga F-kasse madam, så förklarade hon hur det låg till. Det saknas fullständig medicinsk motivering till att påstå att min situation är kronisk. Det är vad som krävs idag för att få sjukersättning. Vilket säger sig självt tycker jag.


Jag vet att psykiatrin inte har det här underlaget, så dom får ju "hitta på" motivering nu nästa vecka. Det här underlaget skulle vara hugget i sten om jag hade automatiskt fått en endokrinologisk och neurologisk undersökning förra året. Men det är ju billigare att skippa dessa, så att man spar dubbelt upp. Inga remisser, inga remisskostnader, samt sjukersättnings kostnader. Så kan man skylla på F-Kassan sen...


Jag har ju tjyjkört systemet lite, och kontaktat endokrinolog som jag klädde av ett läkar utlåtande av, som tur är. Där det står att jag har stress relaterad Takykardi. Tillsammans med ett flummigt remissvar som säger att jag har nervskador plus femoropatellära kompartment diagnos för knän.


Jag saknar fortfarande läkarintyg på att jag har fel på androgener, ämnesomsättning, lymfatiska systemet, och autonoma nervsystemet som man skulle kunna kirra med en remiss till rätt ställe. Vilket skulle ge mig det här medicinska fysiska bevis underlaget jag nu behöver.


Om det nu visar sig att man inte kan ange orsak till varför man påstår att min arbetsförmåga är lika med noll. Så ligger jag pyrt till. Inte pga att F-kassa gör fel, som alla skyller på. Utan pga att man är så jäkla klantig inom sjukvården.


Idag så har jag 24 dagar på mig, att få sjukvården att sammanställa allt skit man har på mig, i en förstålig orsaksförklaring. Som motiverar varför jag ska ha sjukersättning pga Ptsd. Hur dom nu ska medicinsk motivera att jag skulle ha sjukersättning pga Adhd, är ju ett skämt.


Alla vet ju att Adhd är ett funktionshinder och inte en sjukdomsorsak till att vara hemma. <-- Ironi emot hur jäkla dumt allt blivit. Dom flesta med abc diagnos som är vuxna, som gick till sjukan för att dom inte fixade att jobba eller mycket annat för den delen, vilket resulterade i en abc diagnos. Vilken nytta har dom av sin diagnos som ska öka förståelsen för dessa personers problem? 


Den här ansträngningen för att framställa en vuxen psykiatri diagnos, från en sjukdoms diagnos, till en friskhets diagnos, har väl smält upp i ansiktet på en hel del patienter nu.


Om jag inte hade protesterat tidigare, så hade jag suttit idag, med en psykiatri diagnos som säger att jag är 100% arbetsför, så länge det är rätt jobb! Tidigare så kvittade det vilken akronym som stod i papperna eftersom whatever gav mig ersättning.


Well well, lätt att påstå, så lär väl dem flesta tankar kretsa runt det faktum, att jag får hoppas att ansvarig läkare kan läsa provsvar, samt motivera sin orsak till Ptsd och F98.8 diagnos hos mig till F-Kassa. Jag tvivlar på att man köper att enbart dom psykosomatiska orsakerna kommer att räcka som grund för att kasera mig permanent. Vilket jag inte ens köper själv.


Hade jag 6 månader med läkare som inte var rädda att skicka remiser till specialister och provtagningar, så hade det varit lugnt. Men som sagt, 24dagar känns lite oroväckande lite, när jag vet hur sega man är inom sjukvård.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards