Direktlänk till inlägg 6 maj 2010

Vissa av våra kära vetenskapsmän

Av Mikael - 6 maj 2010 10:21

Ska fylla i lite här senare. Flyttade det här till ett eget inlägg iom att det är bara spekulationer, eget personligt påstående om hur det skulle kunna vara. Vad det här inlägget ska leda till då får man väl se.


Tidigare i Sveriges historia så har Svenska Nationaliteten kategoriserats som en etnicitet, raser etc, av typ CV.Linné eller nazisten Gustaf Retzius (min åsikt om han, för jag tycker han var ett riktigt svin bara och hoppas han brinner i helvetet).


Idag så är det enorm fokus på; hur man fungerar neurologiskt. Passar man inte in i den svenska normativa gruppen, så får man veta att man har ett funktionshinder eller liknande. Att man fungerar precis som det är tänkt, och t.o.m bättre i vissa avseenden spelar ingen roll.


Eftersom jag och många andra inte har stämt in i deras kategorisering så har jag börjat att undra givetvis om hur det ligger till med "Människan" och hur vi fungerar.


Nu ska jag spama lite ord som har stor betydelse för mig, men inte för många andra iom att dom vet inte ens vad det är, även om dom använder sig av dessa egenskaper ("ord") hela tiden till vardags, och kan vara en grupp med människor under -30% som inte använder dom Audiospatiala områderna, för samma saker som +70%? använder dem till vardags.


I Neuropsykiatrin tids-era då:


All vetenskap bygger på emperisk erfarenhet. Man iaktar något visuellt "observerar" (Visuospatialt/Visuell inlärning), samt prövar praktiskt spekulation, hypotes och till sist Teori (Visuospatialt/Kinestethic inlärning).


Att t.ex Aristoteles tog det som mest sannolikt att vi levde i en Geocentriskt världsbild är kanske inte så konstigt om man utgår från att han säkerligen var en av dessa Visuospatialt orienterade vetenskaps personer. Han iaktog (Visuospatialt) att allt snurrade runt oss, och gjorde säkerligen begränsade tester (Kinestethic). Som gjorde att han naturligt drog slutsatsen att allt snurrar runt oss, pga att det var vad han såg med sina ögon.


Senare när Copernicus och Galileo hade verktyg för att förstora objekt långt ifrån, så att dom kunna praktiskt iakta närmre och testa om den geocentriska världsbilden verkligen stämde, som visade sig uppenbarligen att vi kanske inte har en sådan central roll i universum som monoteisktiska och vissa ur (audiotiva gruppen) verkar tro.


För mig som är visuellt orienterad så känns det inte så oroande att dagens forskning har visat oss med praktiska (Kinesthetic) tester att vi bara är en samling med protoner, neutroner och elektroner, som är lika speciell som en bordsskiva, för universums och "Guds" räkning. Guds barn är då protoner och elektroner, som ibland av gravitations krafter blir neutroner.


Men av dagens forskning, så utan att se det själva så uppmuntrar vissa en religiös uppfattning om våran roll i universum, där man är lika listig som prästerna i Vatikan källaren för ca 500 år sedan som var bergsäkra på att Aristoteles hade rätt om den Geocentriska bilden. Det stämde bra med sagan om Adam och Eva, och att vi har ärvt universum för att förstöra så absolut bäst vi kan, med start av jorden.


Forskare, Filosofer och vetenskapsmän som är värda namnet kanske inte har en abc diagnos, som många spekulerar om. Även om det är tryggt i Sverige med IQ 100 normativa myndighets personer, som inte får vara märkvärdigare eller speciellt mer kunnig i någonting, förutom fotboll som Zlatan... Så att man gärna enbart visar upp en selektiv och partisk bild av verkligheten för patrasket (Det är vi medborgare), som ska skyddas från sanningen och dom avvikande som inte platsar i den Svenska Kyrkans vetenskapliga modell av hur människor och svenskar fungerar i allt. Vi är stansade cloner från den perfekta NT-Prototyp Människan (NTPM)   , även om jag själv aldrig har träffat dom, så är tydligen vårat land fyllt av dom?!


Det absolut otäckaste och fulaste att vara enligt dom extremist-religiösa politikerna i Svenska riksdagen är att vara intelligentare än andra i "Jante landet". Staten behöver inte unika individer, utan drönare i kollektivet som inte klagar och är märkvärdiga. Vilket promotas och tas emot relativt av en viss del av befolkningen som säkert beror delvis på vårat anti-intellektualiserande fascist arv dom sista 200åren. Ingen myra ska sticka ut ifrån kollektivet, och statens behov är viktigast, där politiskt stats anställda är våran elit och överhet idag.


Vetenskap: Man observerar (Iaktar Visuellt)


Verb:


observera


   1. bli medveten om något (viktigt), gärna vetenskapligt


          Jag har observerat att råttan ofta kliar sig på sidan.


   2. noga titta på eller studera något


          Jag har nu observerat månens rörelser i en månad.


Sen testar man sin hypotes prakiskt (Kinesthetic).


Känns det här igen?


Det är kanske inte så långdraget att påstå att hela högen av riktigt banbrytande personer som har utvecklat vårat samhälle till vad det är idag kunskapsmässigt och teknologiskt. Tillhör min minoritetsgrupp med Visuospatialt orienterade personer?! Att det nu inte är så att dom har Asperger eller Adhd, utan det beror på något annat konkret vetenskapligt som man kan förstå idag med modern vetenskalig teknologi. Att dom avskärmade sig socialt beror nog på samma orsak som jag har. Att man blir väldigt trött av visuellt förändrigliga miljöer, med människor speciellt som med icke verbal kommunikation lika gärna kan gå runt med en tjutande siren för att trätta ut den audiotiva gruppen. Att man ska vara tyst hit och dit är ju uppenbart klart i vårat samhälle. Men vettu, kan vi begära att; man inte ska skapa så mycket visuellt oljud?? Inte mycket då! Det här kan bara vi relatera till då som är visuellt orienterade tydligen...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards