Direktlänk till inlägg 1 december 2009

7 upprepningar

Av Mikael - 1 december 2009 12:56

Ska bara ta detta relativt kort. Dopamin genen D4DR (7 Repeat allel) finns i lite olika mutationer. Alla mutationer sitter på samma loci-plats (samma ställe på kromosomen). Tack vare de genetiska variationerna, så fungerar man lite varierande, av det som denna gen påverkar.


Dom säger att det resulterar i en utforskande personlighet. För egen del, så oberoende vilka gener, så anser jag att man kan summera in flera andra liknande egenskaper tillsammans med en utforskande personlighet. Ifrågasättande, kronisk nyfikenhet, skeptisism, logik, kreativitet etc...


Vissa har fått för sig, att det är ca 10% på jorden med denna mutation, vilket säkert stämmer om man använder en generell statistisk modell för hela mänskligheten.


Problemet är bara att 78% av befolkningen i sydamerika har denna specifika mutation (Seven repeat allel), och det är snefördelat så över alla kontinenter, där den inte finns på vissa ställen, och finns i stor omfattning på andra platser.


En rädsla som jag lever med är att:


I will be resposible for fueling ignorance....


Vi har ca 30.000 gener, och ca 10.000 av dem är från bakterier's plasmider i olika former, och tros vara för våran medfödda sjukdoms immunitet. De andra 20.000 samverkar väl för att skapa oss då. 


Det är inte ett genpar som resulterar i en organism personlighet och funktioner, utan en samverkan av det totala. Rent logiskt så är det ju utan tvivel att D4DR inverkar på människan, oavsett mutation. Men att påstå att en gen, eller ca 5 gener som det pratas om, i samma mening med Adhd.


Är som att säga att vi blir förkylda pga att vi har 5 specifika mutationer på annars normala gener.


Adhd, Asperger, Tourettes, Bi-polär (mano-depressiv), depression, ångest etc är sjukdoms diagnoser, med en specifik kategori av symtom. Inte en person, eller en personlighet som så många tycks tro. Neuropsykiatri's biologiska del, och dess anhängare verkar glömma att en person är mer invecklad än en psykiatri diagnos.


Man kommer aldrig hitta en orsaks bakgrund enbart i vårat DNA för att man är "Adhd'ig" eller bokstavs diagnosig.


Adhd är en symtom baserad diagnos, där man medicinerar dom yttre synliga symtomen, som omgivning uppfattar främst. Självklart så beror symtomen hos individen på 2 faktorer som inverkar människan hela existens, precis som för alla andra. Arv och miljö i kombination.


Vad vitsen är, att förenkla komplexa saker som människan som en biologisk varelse som byggs av vårat genetiska arv, för att få svar, går mig förbi. Det enda man får ut, är ett förenklat svar som inte ger några riktiga svar för individen.


Jag som person: Mitt fullständiga DNA (Genotyp) tillsammans med mina upplevelser, erfarenhet och psykosociala närmiljö har format mig som individ. Inte 1 eller 5 gener, utan alla mina gener med min släktlinjes mutationer (alleler) tillsammans med min släkts sätt att fungera tillsammans med och reagera på omgivningen. Samtidigt som DNA lottot i mammas mage, där det för varje individ finns 7 miljarder variationer för hur man blir, med recessiva, dominanta och intermediära gener. Samt mitt egna fria och aktiva val.


Att ange ett par gener som en 100% biologisk orsak till att man inte fungerar och gillar majoritets samhället, anser jag som en förringning och förenkling av något som är så pass komplext att det är svårt att greppa.


Psykiatrin försöker ringa in ens fenotyp med personlighets och intelligens tester, för att få fram vilket DNA man besitter. Skulle det nu inte vara enklare med ett DNA test, istället för wais 3 tester etc?


Det är givet att det blir felaktiga variationer av ens genotyp, när man använder stenålders vetenskap för att få fram moderna vetenskapliga resultat. Pga den enkla anledning att en organism fenotyp beror på 2 faktorer: Genotypen och Miljön = Fenotyp


Det är baklänges forskning som inte fungerar som en matematisk ekvation, där man kan räkna framlänges och baklänges, för att komma fram till samma svar. Vi saknar en massa variabler, som omöjliggör detta.


Det är helt omöjligt att slutgitigt generalisera och säga. Dom personer med dessa genetiska mutationer fungerar och reagerar på detta exakta sätt.


Det enda som möjliggör detta är:


Ignorance....

 
 
cyberbug

cyberbug

1 december 2009 13:54

Hej! Fastnade på ditt blogginlägg och läste sen din presentation. Låter mycket intressant, tittar gärna in fler gånger här. Du verkar skärpt som tusan och mycket målmedveten. Önskar dig allt gott!!
Mvh
/cyberbug

http://cyberbug.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards