Direktlänk till inlägg 6 september 2016

Soya

Av Mikael - 6 september 2016 15:45

Svårsmält

För det första är soja är väldigt svårt för kroppen att bryta ned och tillgodogöra sig, även om man blötlägger och kokar enligt konstens alla regler.

I ”traditionellt sojaätande” länder äter man därför ganska små mängder soja, och framför allt i fermenterad form. Jäsningen hjälper till att bryta ned antinutrienterna, och resultatet blir därför mer lättsmält.


http://smartamaten.se/2014/04/qa-soja/


Att man kan leva på? https://en.wikipedia.org/wiki/Soy_protein - 9 essentiella proteiner


Det finns 9 essentiella (EAA) och 11 ”icke-essentiellaaminosyror. För att du ska ge din kropp bästa möjliga förutsättning att utvecklas så bör du se till att få i dig ... http://www.aminosyrorna.nu/(TÄNK PÅ ATT ALLT HÄR ÄR FÖRMODLIGEN GIFT - HAR SOM FÖRKLARING)

 

Symptom vid brist

Ovanlig. Symptom på brist av protein (SUCK... TVINGAR MIG ATT KÄKA LITE TILL...) kan vara att musklerna bryts ner, trötthet, blodbrist, försämrat immunförsvar, minskad ämnesomsättning, minskad fruktsamhet, tillväxten avstannar hos barn, håravfall, för tidigt åldrande, humörsvängningar, minnesproblem, försämrat upptag av näring i tarmarna, sämre proteinintag. Veganer och vegetarianer bör se till att man får tillgång till de 9 livsviktiga aminosyrorna som kroppen behöver. Dessutom så förstörs en del av proteinerna vid kokning av maten.


Symptom vid överskott

Det finns en övre gräns på ca 200 - 300 gram protein (60-65gram om dag!), överstiger man den kan det leda till diarré. det finns mest proteiner i magert viltkött. Om man konsumerar mycket sådant kött så är det viktigt att man också intar grönsaker och frukt mm. så inte det blir för mycket proteiner vilket kan vara farligt. Kraftigt överskott på animaliskt protein kan även medföra brist på kalcium.


Det finns nyare studier som visar att överkonsumtion av animaliskt protein (GÅ INTE TILL SJUKVÅRDEN!!! SJÄLVDÖ HEMMA HOS DIG TACK! Man gnäller på rökare och annat - SAMMA SKA GÄLLA FÖR SVULLON!) i form av kött kan öka risken för cancer med fyra gånger. Studierna gjordes på personer som intog ca 20 % av energin från animaliska protein eller mer per dag. Personer som intog proteiner från vegetabilier eller fisk (FÅR TUNGMETAL FÖRGIFTNING - STANNA HEMMA DIG IDIOT OM CANCER EL SJUK PÅ ANNAT SÄTT) ökade inte risken, inte heller de som fick mindre än 10 % av energin från animaliskt protein. Detta tros bero på att animaliska proteiner ökar produktionen av hormonet IGF1 som i sin tur ökar risken för cancer. Riskgruppen är medelålders som är yngre än 65 år! Efter 65 års ålder minskar kroppens förmåga att ta upp proteiner varför man då bör inta mer proteiner. SOM PENSIONÄR SÅ KAN DU ÄTA 1 GRIS OM DAGEN LOL! Förmodligen statlig frisserad forskning för att du ska DÖ SNABBARE (Var misstänksam emot denna information). MYNDIGHETER VILL ATT DU DÖR SAMMA DAG DU INTE KAN ARBETA IN SKATT O SAKER ÅT DOM!


Högt intag av proteiner är även kopplat till ökad risk för diabetes typ 2.


http://www.halsosidorna.se/Proteiner.htm


ÄTER MAN FÖR FLERA PERSONER (en hel by själv - KONSEKVENSER!)



 PROTEINER !!! http://iform.se/nyttig-mat/kostrad/fullkornsprodukter-potatis-ris-och-pasta Isoleucin, Fenylalanin och Leucin

 

Funtar på att Tjacka soya protein som komplement... Är så dålig på att käka oftast (inte katastrofal... Men på gränsen el under oftast... - förutom socker till skallen...)

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards