Alla inlägg den 28 april 2016

Av Mikael - 28 april 2016 21:40

https://lakareutangranser.se/nyheter/7-myter-om-hiv


1. Hiv är en dödsdom

FEL

Hiv och aids är den dödligaste pandemin i modern historia: den har dödat dubbelt så många som det första världskriget. Men de framsteg som gjorts i kampen mot sjukdomen på bara 30 år har varit spektakulära. I dag är det en mycket låg risk att någon som tar hivläkemedel varje dag utvecklar aids och kan därför leva ett långt och meningsfullt liv.


... MEN tyvärr också RÄTT om man inte tar sina hivläkemedel... = VIKTIGT ATT INTE HA MED FYLLE OHYRA SOM STRESSAR EN?!


3. Du kan inte föda ett friskt barn om du är hivpositiv

FEL

En gravid hivpositiv kvinna som får behandling har mindre än 2 procents risk för att överföra viruset till sitt barn. Detta är fantastiska nyheter: tack vare dagens hivmediciner har antalet barn som föds med viruset i världen minskat med 60 procent sedan 2000. Och förra året blev Kuba det första landet att deklarera att risken att mödrar för över hiv till sina barn helt hade eliminerats.


Men denna seger beror på tillgången till hivbehandling. I västra och centrala Afrika får endast 39 procent av hivpositiva gravida kvinnorna behandling. Detta är anledningen till att antalet barn som föds med viruset i denna region är så oproportionerligt hög.  Medan Väst- och Centralafrika står för 17,9 procent av det totala antalet människor som lever med hiv i världen, sker nästan hälften av födslarna av hivinfekterade barn här.

Dessa barn föds med en sjukdom som kunde ha förhindrats. Och det är desto mer oroande att 90 procent av de hivpositiva barnen i denna region inte heller har tillgång till pediatrisk hiv-behandling. Utan behandling kommer ungefär en tredjedel av de barn som lever med hiv inte överleva sin första födelsedag; hälften av dem kommer inte att fira sin andra födelsedag och bara en av fem av dessa barn kommer att fira sin femte födelsedag.

Av Mikael - 28 april 2016 21:33

https://lakareutangranser.se/nyheter/400-000-kraver-langre-pris-livraddande-vaccin


– Det är oacceptabelt att en miljon barn om året dör av lunginflammation trots att det finns ett vaccin. Vi kommer inte att sluta driva den här frågan innan vi vet att alla länder har råd att köpa in det livräddande vaccinet. För vad är poängen med ett livräddande vaccin om de mest utsatta inte har råd med det?

Vi har vaccinerat barn med lunginflammationsvaccinet i krissituationer i Centralafrikanska republiken, Etiopien, Sydsudan, Uganda och många andra länder. I över fem år har vi försökt förhandla med Pfizer och GSK för att få köpa vaccinet till ett överkomligt pris. Eftersom förhandlingarna inte gett resultat startade vi förra året kampanjen ”A Fair Shot” för att öka trycket på bolagen att sänka priset på lunginflammation till 5 dollar per barn (för alla tre doser)


Miljontals bebisar och små barn runt om i världen har inget skydd mot lunginflammation eftersom (SNEKNULLADE AS?) ---> Pfizers och GSK:s priser är så höga att många länder och humanitära organisationer inte har råd att vaccinera dem.  Bolagens sammanlagda försäljning av bara lunginflammationsvaccinet uppgår till 30 miljarder dollar, så det borde vara möjligt för dem att sänka priset så att alla låg- och medelinkomstländer kan vaccinera sina barn.

Av Mikael - 28 april 2016 21:25

Nån som sett. Tar för givet att det dyker upp nu, när jag får intuitivt infall. Sluta kriga och leka BYGGARE BOB RYMDBEFOLKNING ISTÄLLET??

Av Mikael - 28 april 2016 20:49

Diplomatiskt = FNYS!



      Grejjen är att det har aldrig spelat någon roll vad jag säger, gör. Alla andra vet ju BÄST. SÅ DRA ÅT.... STICK O VAR KUNG ÖVER DIN MYRSTACK!

...

Av Mikael - 28 april 2016 20:23

Kungen är en riktig superstar tycker jag iallafall   


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards