Alla inlägg den 20 april 2016

Av Mikael - 20 april 2016 11:20


http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/barns-inl%C3%A4rning-psykologens-b%C3%A4sta-tips-till-f%C3%B6r%C3%A4ldrar-3349813 Lärde mig enbart vad göra helt tvärtom, i kontakt med vuxna mellan 0-19... Vilket har varit en pågående trend, även om det inte är möjligt att bli nernött av omgivningen beroende på i vilken omfattning man utsätts för den.


Herdmentality, spegel neurons-ut/inlärning och social imkompetens är ju utbrett. Tvingat igenom att man ska helt bortse aktivt från "Non verbal communication" är ju komplett. Att det finns kvar undermedvetet, bidrar väl till förvirringen...

Av Mikael - 20 april 2016 11:05

https://sv.wikipedia.org/wiki/Naturfolk => https://en.wikipedia.org/wiki/Primitive_culture


https://en.wikipedia.org/wiki/Animism


VAD MENADES MED ATT TA COUP?
Mod var viktigt och att vidröra en fiende fjädrar, man skulle alltså förtjäna dem. Örnfjädrar som man själv infångade.


https://zenzafacta.wordpress.com/tag/indianer-naturfolk-native-americans-usa-coup-fakta-seder-natur-folkslag/



SYSSLADE MAN MED SPEL ELLER ANNAT TIDSFÖRDRIV?
Det var mycket populärt med lek och tävlingar. Pojkarna spelade ofta shinny,typ ishockey. Med en böjd träkäpp slog man en lerboll av skin. Man spelade med tärning, använde snurror, brottning, dans kälkåkningar, spjutkastning – kanot, bågskytte, simning, men framför allt hästtävlingar i olika former.

Av Mikael - 20 april 2016 10:57

Men vi har också August Strindberg som även här står som en motpol. I inledningen till Svenska Folket argumenterar han mot myterna om vårt urgamla svenska kulturarv. Folkdräkten och folkvisan brukar framställas som våra mest ursvenska nationalegendomar. Men folkdräkten i sitt nuvarande skick är inte speciellt gammal, hävdar han. Folkvisan är varken särskilt folklig eller ens alltid svensk. Visorna är skrivna av "herremän" - inte sällan av utländsk härkomst - och inte som vi vill tro under arbetet ute på åkern. Likaså är Dalarna - "det ursvenskas vagga och härd" - senare bebyggt än både Götaland och södra Svealand. Man frestas tro, skriver Strindberg, att "svenska folket icke är en nation utan en hel mängd små stammar vilka leva i en evig fejd med varandra och därför hindra uppkomsten och fortvaron av något nationellt.


Svensk real => https://youtu.be/UGc7c8U2aps https://youtu.be/Y3raqRS_RlM     


En stilla undran... Undra hur många av mina släktingar som suttit på koncentrationsläger?

Av Mikael - 20 april 2016 10:55

Gammal skrivet:


Unionsfrågan framkallade alltsedan början av 1880-talet en ultrakonservativ, nationalistisk inriktning hos en del högerkretsar och den förstärktes sedan under tullstriden. Det framträdde ett intimt samband mellan protektionism, nationalistisk unionspolitik och en klar konservativ hållning. Även om tullstriden i hög grad var krasst intresseinriktad, fanns i debatten många anknytningar till svensk nationalism. Frihandlarna stod enligt dessa ultranationalister för en farlig internationalism.


Och ny fundering, över hur det är samma gamla vanliga trams idag. Tjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
t om överbevisad idioti!

Av Mikael - 20 april 2016 10:47

https://youtu.be/trAJ_0KCqcQhttps://youtu.be/1sZ15SUeS9w

Av Mikael - 20 april 2016 10:43

Vi vet ju faktiskt hur det har gått historiskt. Men skam den som ger sig va?


Ett annat liknande fosterländskt förbund var Manhemsförbundet. Medlemmarna var delvis desamma som i Götiska förbundet. Båda förbunden förde fram vikten av såväl fysisk, psykisk som moralisk styrka. Bara ett starkt och härdat folk kunde rädda fosterlandet. Undervisning och folkuppfostran utgjorde därför en väsentlig del av verksamheten. Allra mest uttalad var den kanske i Manhemsförbundet.


Gymnastikföreningar i fosterlandets tjänst startades i Tyskland under ledning av Friedrich Ludwig Jahn.


Samma sak skedde i Sverige med Pehr Henrik Ling som drivande kraft. Fysiska övningar och fosterländska sånger skulle fostra den uppväxande generationen till nya vikingar, trodde man.


Vi som är icke Önskvärda, för ju en massa i Bio-DNA pack auto.   https://youtu.be/jqpAgMxhx30


Favo rulle... https://youtu.be/HOlnsHFO84I

Av Mikael - 20 april 2016 10:40

Gammalt:


Sen skriva i all massmedia att "Det finns inga raser", utan 1 underart till Homosapiens = Homosapiens-Sapiens som har lite olika geografiska anpassningar som är synliga! Det enda som skiljer oss åt nämvärt är 2 typer av neurologisk funktion. AudiotivSpatiala och VisuoSpatiala (här är jag med familj o vänner, så var lite försikta med att göra ljud brevid oss, för annars tappar vi koncentrationen, och riskerar att få en Kognitiv/Exekutiva-funktionsnedsättnigar temporärt, samt lust att leka).


Nytt:


2 Levande underarter som man lätt kan skilja på. LIKA APA LEKA BÄST. INTE BLANDA OLIKA APOR I SAMMA HABITAT = IDE TILL FÖRBÄTTRING?

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards