Direktlänk till inlägg 20 januari 2010

Mera siffror

Av Mikael - 20 januari 2010 09:58

2008 i Stockholms län, så hade Bup kontakt med 20.000 barn, vilket är ca 5% av totalantalet barn i S-län. I dessa 5% så inkluderas alla möjliga diagnoser, vilket är en ansenlig mängd. 


Med tanke på att diagnosen Adhd resulterar i varaktig kontakt med psykiatri ofta, för dom små, så lär ju en stor del av dom kids som är diagnostiserade vara inkluderade i dom 5% som har kontakt med Bup. Enligt bullshit fantasi statistik, så ska det ju vara upp till 7% av ungarna som har Adhd, men det är ju inte realistiskt att tro, när totala antalet patienter med alla diagnoser endast uppstiger till 5%. 


Hur liten del av dom 20.000 personer som var på Bup 2008, som fick Adhd diagnos kan man ju spekulera i. Jag har mailat dom och frågat om dom har lite siffror åt mig, så att man får en lite mer verklighets förankrad bild.


Varför forskare, läkare, myndighetspersonal, politiker etc nu går ut och säger att antalet bokstavs diagnostiserade förmodligen är 10% för kids, när det verkligen är så att totala antalet för alla diagnoser endast inkluderar 5% av ungarna kan man ju undra sig.


Självfallet så kan det ju vara så att 1% får abc diagnos per år, sedan så bryter man kontakten. Det skulle ju leda till att 10% av ungarna har fått abc diagnos sedan 2000, om nu alla fick diagnosen när dom var 6 år, och vart utbootade när dom fyllde 7 år, så att dom inte inkluderas i statistiken längre.


Men som sagt, det är ju mer troligt att det är återkommande patienter, och diagnostiseringen är betydligt lägre. Ser man till rapporter som säger att det tar flera år för att få diagnos, så tror jag knappast att systemet är effektiviserat på löpandeband principen, för att motsvara allas förväntningar på ett högt antal diagnostiserade.


Dom enda som gagnas av att det är ett överdrivet antal, är massmedia, och forskare som t.ex Gillberg som är beroende av forskar anslag. Om det nu skulle vara så att 1 miljon är i akut behov av abc sjukvård, så borde ju resultatet vara att man tillför en massa statliga anslag. För dagstidningar som lever på att hetsa upp känslor, som leder till lösnummer försäljning, så gagnar det ju dom om deras läsare har nått att reta upp sig på. Inget får ju det ekonomiska omdömmet att bli sämre, än ilska. Så att man slösar en 10kr på att bli förbannad av en skit artikel.


DN's mest lästa artikel lista, så hamnade en Adhd artikel på 28 plats.


Egentligen så handlar ju debatten rent konkret om dom som inte har diagnos, för dessa 4-7% som har påstådda Adhd symtom, så verkar ju bara en bråkdel ha diagnos. Men om dom nu inte har diagnos, varför ska man hetsa upp sig? Sen på vilket sätt gagnar det dom som åker på denna diagnos, som ska öka förståelse och tolerans. Om man påstår att var 10 person har den. Vilket i praktiken är en ren lögn, hur hjälper det folk att få större förståelse?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards