Alla inlägg den 30 januari 2010

Av Mikael - 30 januari 2010 12:38

Varför det är fler pojkar och män men Adhd har man ju undrat över varför det på detta vis.


Till en början så var symtomen kategoriserade efter pojkar. Och om det nu är så att det handlar om just Androgener som påverkas, så är det ju inte så svårt att lista ut att individer som till en större del behöver androgener för att fungera påverkas av just androgena sjukdomar.


Huvudhormonet för androgener är testoteron, och oftast så tas ju bara ett överflöd upp. När man går till läkare, och det visar sig att man har låga androgena värden, så rycker hus-läkaren på axlarna, för att dom inte har kunskap om androgener. Idag, så är det Endokrinologer som är just specialister på androgena brister och sjukdomar, varför man borde ta ett eget initiativ och besöka endokrinologen om man nu uppvisar Adhd symtom. Det kostar en 60 minuter högst av en livslängd, och blodprovet är snabbt avklarat, och analyserat ca 48timmar senare el liknande.


Om man nu frågar en neuropsykiatriker varför man inte testar de androgena värderna så säger han -Ööhh va? andro what? (lite skoj nu). Men det är så enkelt att dom inte är specialister på det endokrina systemet, och har endast begränsade kunskaper om detta. Ingen kan veta allt vet'u. Även om jag nu tycker att man borde ha så pass koll att man vet att låga värden av androgener, resulterar i en viss reaktion hos organismen.


Symtom: Nedsatt libido, nedsatt potens, fördröjd ejakulation, ev. infertilitet, trötthet, depression, irritabilitet, sömnstörningar, försämrat minne, koncentrationssvårigheter, led- muskelvärk, bukfetma, benskörhet, höjt blodtryck. Ibland omfattande svettningar (jmf menopaus hos kvinna).


Behandling: Vid primär underfunktion av testes remiss till urolog (små testes, lågt S-Testosteron, Höjda S-FSH och LH; = hypergonadotrop hypogonadism).


Vid misstanke på hypofysär/hypotalamisk insuff klinisk eller labmässig: remiss till endokrinolog.


Efter undersökningsresultat fokusering på stress, alkohol, läkemedel etc.


Källa: http://www.praktiskmedicin.com/sjukdom.asp?sjukdid=700


Se även: http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=2306


En standars biverkning, är att det känns som att man kokar över, blir extremt varm i tid och otid. Det här är ett somatiskt symtom som ett +25tal med Adhd diagnos har delgivit mig, när jag har frågat om det. Både kvinnor och män reagerar på liknande sätt.


När jag har varit inne i forum på Attention och ett par till, så har man vittnat om hur glad man är av effekten, av att käka Concerta/Ritalin, för att man har lust igen att "vuxenkramas". Vilket är en viktig sak för ens välmående, så bara av detta skäl, så är det väl skäl nog att ge vuxna concerta om dom nu insisterar på det.


Det är ju självklart inte nyttigt, men vafan, folk förstör sig på så många olika sätt bara av att leva i dagens samhälle.


Det är synd bara att detta inte uppmärksammas mer för vuxna. Tänk om det är så att många problem skulle kunna minskas eller upphöra med hjälp av en Ryss5'a lol, så är det väl inte farligare än amfetamin?


Tyvärr så har jag sådan liten koll på tjejernas normala hormon värden, och hur dom rent biokemiskt reagerar av androgena brister. Dom har ju en massa tjej hormoner (östrogener) som gör vissa skillnander mellan oss då.


Vad man än kallar det för diagnos el brist, borde inte alla vägar undersökas? Även om man nu tycker att det bara är psykiatrins ansvar att "bota" en, så är det ju upp till en själv individuellt att försäkra sitt välmående, för sig själv och ens familj. Idag så eliminerar man inte att orsaken är androgen brist av "whatever skälet" inom neuropsykiatri, pga att det inte är deras medicinska område. Vilket gör att man får göra det på egen hand.


Hur folk nu reagerar på detta, är ju inte svårt att lista ut. Män i dag riskerar ju en hel del mindervärds komplex som är assoccierat med låga värden av Testoteron. Automatiska reaktionen är ju vilken kvinna haha, vilket var min första kommentar emot mig själv lol. Men com'on, lite själv ironi får man ju ha. Det är ju inte så att det leder till en micro-pick, som man ska oroa sig för i dagens samhälle. I alla massmedier så finns det ju Göka-tips med Fia-stina etc, tillsammans med att man framställer hur man ska vara steriotyp på samma sätt man gör med kvinnor.Men det här handlar ju inte om manligheten eller storleken på aparaten, även om man drar okunniga slutsatser om det, när man snackar om androgener.


Vet inte om det är därför man aktivt undviker androgena tester inom neuropsykiatri, för att "manligheten" inte ska få sig en törn. Säkert så handlar det egentligen bara om sparkrav då....



Av Mikael - 30 januari 2010 11:04

Eftersom rektorer och lärare är en stor källa till att barn mår dåligt, och jag har haft förstahands erfarenhet av suspekta lärare, tillsammans med korkade journalister som vrider och vänder subtila fakta till en sensation som man kan sälja med Adhd paket.


Nånstans så vet man inom forskar communityn att en träskallig generation måste dö ut innan nya rön och upptäckter slår rot i allmänheten och forskarvärldens medvetande. Det var ett fenomen som vart väldigt befäst med Einsteins teoretiska matematiska ideér, med speciella och allmänna relativitets teorin. Hans teorier som idag faktiskt är praktiskt bevisade i många fall, tog enda fram till efter 1950talet innan dom fastnade i folks huvud.


Mina favoritpersoner på jorden, som är just mammor aka kvinnor, har fått bli måltavla för alla antiandrogena hot i vårat samhälle. Dom sista 30 åren, som resulterar i en intressant effekt på organismen. Nu senast så var det skäl att påstå att dom gör de små till Adhd typer, tack vare deras vårdslösa vanor med hygien.  


Antiandrogena orsaker kan vara kroppsegna antiandrogent kortisol hormon (Post Traumatisk stress, Trauma stress och Akut stress aka panik ångest). Eller icke kroppsegna som är just kemiska föreningar med metaller, ickemetaller (ädelgaser kallas detta för också, av vissa ickemetaller).


Androgener och Growth factor hormone har en avgörande inverkan på biologiska organismer. Där människan är en medlem, av alla organismer på jorden. När man fibblar med dessa så förändras gen-utrycket på en väldans karakterisktiskt sätt. Mitosis och Protein syntes.


Resultatet av antiandrogen påverkan är delvis dom symtom som listas i Adhd och Ptsd diagnosen, tillsammans med t.ex bly och kadmium förgiftning som är våra vanligaste tungmetalls förgiftningar. Hyperaktivitet, Inlärningsproblem, motoriska problem etc........


Tack vare att lärare, forskare, läkare, journalister etc. (det är en lång lista på folk), som inte lyckas att förmedla denna kunskap på rätt sätt, och ger upp direkt. Och använder man sig av det användbara ASRS testet, så kan man ju klargöra att hela högen har Adhd förstås.


1. Hur ofta har du svårigheter med att avsluta de sista detaljerna i en uppgift/ett projekt när de mer krävande momenten har avklarats? -Mycket ofta!


4. Hur ofta händer det att du undviker eller skjuter på att sätta igång med en uppgift som kräver mycket tankemöda? -Mycket ofta!


7. Hur ofta händer det att du gör slarvfel när du arbetar med en tråkig eller svår uppgift? -Mycket ofta!


9. Hur ofta händer det att du har svårt att koncentrera dig på vad folk säger, även när de pratar direkt till dig? -Mycket ofta! (hur ofta har man inte upplevt att myndighets och yrkes personal inte lyssnar överhuvudtaget på dig?)


15. Hur ofta händer det att du kommer på dig med att prata för mycket i sociala sammanhang? -Mycket ofta! (det här behöver ju inte ens kommenteras ju, lärare och speciellt journalister är uppenbart pratsamma utan att bry sig om andra människors sociala respons).



Ftalater på engelska wiki ger en intressant bild av vad och hur dessa sprids i vårat samhälle. Av dessa orsaker så kan man ju hitta på det mesta i fantasi väg. Men det tar inte bort faktumet att det är Antiandrogena kemikalier påverkar oss på ett visst sätt rent somatiskt  och psykosomatiskt.


Jag är ganska säker på att dom flesta mammor inte är kemister som har framställt dessa kemikalier, samtidigt som dom producerar och distrubierar dessa som "ofarliga varor" till sina barn. Idag så spenderar barn större delen av vaken tid i skol och barnomsorgs miljö. Men det är ju lättare att skylla på dom försvarslösa mammorna istället för vårat skitsamhälle myndigheter tvingar oss att bo i.


En stor källa är Suddgum, som ungar äter på. Tillsammans med dålig inomhus miljö. Tack vare lärares dåliga perception, koncentration, utlärningsproblematik  och egna oförmåga att lära ut kunskap, samt svårigheter att lära ut disiplin till små individer, att just låta bli att äta eller in-andas kemikalier i skolmiljö, så drar jag den sluga stutsatsen att det är lärare's fel att ungar får Adhd symtom. Det är ju journalisters skyldighet att delge allmänheten om nyheter och faror som forskning har upptäkt, vilket dom kontinueligt misslyckas med. Vilket gör dom medskyldiga. Tack vare att dom tolkar forskar fynd som en häxa spår framtiden i en hästskit.



Antiandrogener påverkar celler och cellkärnor (där DNA koden finns). Om man är en lärare, läkare etc med Adhd, så är det ju lätt att glömma bort att dessa är post-natal cellpåverkan. Dom som har en mildare version av myndighets Adhd, kanske bara inte orkar att slutföra meningen, så att man låter folk tro att denna påverkan uteslutande är defekta pre-natala gener i ens DNA. 


Dom här antiandrogena orsakerna leder till hela den biologiska obalans i kroppen som man pratar om med Adhd. Dopaminerga systemet, tillsamman med nervsystemet, lymfatiska systemet, och hormonsystemet.


Hela cirkusen om Adhd diagnosen i massmedia, börjar kännas som socialdemokraternas arbetsmarknads politiska åtgärder. Kallar vi arbetslöshet för annat, och döljer det i idiotiska program, så verkar det som att vi inte har en hög arbetslöshet.


Jag undrar när journalister ska börja tänka rationellt igen? När ska lärare börja lära ut riktig kunskap av omvärlden? Istället för att göra mammor till en stor målgrupp för att skylla ifrån sig på?


Jag kan bara hoppas innerligt att folk inte tror på alla dumheter som massmedia m.m sprider omkring sig. Hur man än lägger upp det, så har alla en mamma som man kanske kan visa respekt genom att inte lyssna på skitsnack....


En sak att tänka på är. Ftalater är en kemisk förening mellan KolVäte, och alkoholer. Det som "botar aka mildrar symtomen" av Adhd är ett Kolväte m kväve-syre knorr. Det är bara en iaktagelse. Man ska tänka på att även om det handlar om liknande grundämnen, så uppför dom sig olika beroende på isotoper och kemisk sammansättning. Amfetamin är ju rena hälsokosten i gämförelse.


Aftonbladets artikel.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards