Direktlänk till inlägg 20 januari 2010

Vad är vitsen med att veta hur många det verkligen är?

Av Mikael - 20 januari 2010 11:31

Låt säga att man hade fasta siffror att jobba med. Inte en abstrakt uppskattning. Isåfall kan inte t.ex Rektorer komma och säga att dom inte har råd med alla dessa abc ungar. Låt säga att nåstans så har man räknat ekonomiskt med att det är 10%, och sen i praktiken så är det bara 2.5% Var tar stålarna vägen för dom här 7.5%? Till rektorns semester, som hänt mer än en gång tydligen, som förra året, då en rektor åkte på semester för 50 lakan eller vad det var. Det är ju en studieplats för en av abc kidsen ju. Men det var ju viktigare att rektorn fick massage osv...


Om det nu inte är flera hundra tusen ungar, som behöver en egen handläggare som hjälper dom, som är lagstadgad rätt. Om det nu endast är 25.000 ungar, så blir det ju svårt att pladdra om att det är så många hundratusen ungar, så man kan omöjligt avvara pengar och resurser till alla. Om man bara har råd med låt säga, 100.000, så blir det ju orättvist emot dom andra 100.000 som inte får någe hjälp. Då är det ju lättare att skita i alla ju.


Nu med alla utförsäkringar som florerar. Om abc patientantalet faktiskt rent praktiskt är litet, så kan man ju inte säga att vi inte har råd...


Alla fattar ju att det måste finnas skattemedel till sjukvård och sjukskrivningar. Om folk nu tror att det är en stor epidemi med folk som får abc diagnoser till höger och vänster så att slut antalet hamnar på 2.5 miljoner personer. Så är det ju inte så svårt att tro, att man samlar sympati för att skita i att göra något för dessa individer. Om det är så vanligt att 10-25% fungerar så här, så känns det ju lurt att kalla det för onormalt.


Det är synd att man inte uppmärksammar vad som pågår istället. En viss del grupper och individer gagnas ekonomiskt och med andra motiv, att alla vi andra tror att var o annan person har abc diagnos, även om det inte är så. Det är snarare en epidemi med en massa lögner, än abc diagnoser.

 
 
Henrik D. Ragnevi

Henrik D. Ragnevi

21 januari 2010 13:40

Anledningen till att Attention inte går ut med någon officiell statistik är för att det helt enkelt inte finns någon sådan. Siffrorna som du hänvisade till är från slutenvården, att fler personer får diagnos säger inte något om hur många det är totalt, utan bara att de har blivit bättre på att ställa diagnoser inom slutenpsykiatrin. Det är väl inte orimligt att anta att de tidigare inte hade den kompetensen.

Den siffran som jag fått är att ungefär 5 procent av befolkningen har ett NPF som når upp till kriterierna för att få en diagnos. Sedan kan fler ha problematiken, men inte tillräckligt kraftigt för att få en diagnos.

Sedan går de flesta personer inte med i en patientförening, Attention har inte sämre siffror än vad andra patientföreningar har, tvärt om så tillhör vi faktiskt en av de större numera.

Jag vet ju att de flesta som ringer till oss och dem som kommer till våra träffar inte är medlemmar, men min förhoppning är ju att de ska bli det och därför försöker vi att hjälpa dem också.

Sedan blir det så att vi får företräda hela gruppen, i synnerhet dem med ADHD, eftersom det inte finns någon annan förening som gör det.

http://ragnevi.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards