Direktlänk till inlägg 12 mars 2010

Man är så van att undanhålla, låssas som att det inte har hänt...

Av Mikael - 12 mars 2010 14:18

Barn som växer upp i missbrukarmiljöer, utsätts får våld, och ser andra bli utsatta för våld. Vill man gärna hjälpa att låssas som att det inte är så. Jag kommer ihåg flertal möten med Socialtjänst, där man var totalt (o)vetande om farsan beteende. Man valde att skuldbelägga mig istället. Jag är ju inte mer speciell än att det är jättevanligt, och har varit dom sista +30 åren så här. 


2006 så Lagstadgade man att:


För att förtydliga socialtjänstens ansvar att tillgodose att dessa barn får
adekvat stöd och hjälp görs ett tillägg i 5 kap. 11 § SoL, den så kallade brottsofferparagrafen:


”Nämnden bör också beakta att barn som bevittnat våld eller andra övergrepp
av eller mot närstående vuxna är offer för brott och kan vara i behov av
stöd och hjälp.”


Lagändringen träder i kraft den 15 november 2006. Riksdagen har även
beslutat att barn som bevittnat våld som är ägnat att skada barnets trygghet
och tillit i förhållande till en närstående person ska ha rätt till brottsskadeersättning från staten.


Detta har jag funderat mycket över dom sista 2 åren, och har velat stämma skiten ur svenska staten. Men det är ju en önskefantasi att tro, att svenska myndigheter erkänner frivilligt att man har gjort fel.


Det står lite innan också att:


Att bevittna våld behöver inte innebära att barnet är med vid själva våldstillfället utan kan ha en vidare innebörd. Det kan till exempel innebära att barnet kan höra och förstå att våld pågår och att efteråt se tecken på de skador som mamman har fått och avläsa hennes sinnesstämning.


Upplevelsen av att mamma blir slagen kan drabba barn på olika sätt. De
reagerar ofta på samma sätt som barn som själva blivit utsatta för våld. Barn som har bevittnat våld uppvisar dock inte någon gemensam symtombild utan en rad olika symtom. Vanligt är akuta kroppsliga stressreaktioner som magont, sömnsvårigheter, huvudvärk och ätstörningar. De kan få koncentrationssvårigheter men också mer långvariga psykiska problem som depression, ångest, självdestruktivitet och aggressivitet. Symtomen är en signal på att barnet reagerar på sin tillvaro men ger inte information om vilka levnadsomständigheter barnet reagerar på.


Riksdagen beslutade i mars 2006 att anta regeringens proposition om barn
som bevittnat våld. I denna konstateras att det finns ett behov av att förstärka stödet och rättigheterna för barn som bevittnar våld av och mot närstående personer. Barn som på detta sätt drabbas kan ha samma behov av stöd som barn som själva utsätts för våld, det vill säga de skall också betraktas som brottsoffer.


Källa: http://www5.o.lst.se/pdf/rapport200656.pdf


För egen del, så har jag både blivit utsatt, och bevittnat en massa våld. Idag så reagerar jag främst emot hur andra behandlar andra, och jag reagerar emotionellt betydligt svårare att se andra lida, än att bli utsatt för trista grejjer själv.


Bara som en helt hypotetiskt situation. Låt säga att lille Kalle mår dåligt för att hans pappa spöar både han, och hans mamma. Reaktionen, som är normal och väldigt känd av sjukvård och inblandade, är väldigt likt Adhd symtomen, tillsammans med kroppsliga panik ångest reaktioner. Lille Kalle är hyperaktiv, utåtagerande, har svårt med inlärning, koncentration. Har humörväxlingar, trött osv...


Alla som har varit en medmissbrukare, eller känt någon. Vet att familjen gör sitt bästa för att undanhålla hur det verkligen fungerar bakom stängda dörrar. Även om det är uppenbart bland ungarnas vänner m.m Skolpersonal, sociala myndigheter osv vet precis hur det egentligen är. Men alla, inklusive den utsatta föräldern. Låssas som att allt är helt normalt. Man vill inte gärna få den utsatta föräldern att känna sig illa till mods, så man säger inget. Samtidigt som att man är rädd att konfrontera gärningsmannen....


Det är ju lättare att säga att lille Kalle har Adhd, och fortsätta att ljuga till alla om att felet inte ligger hos lille Kalles onskefulla psykopat till farsa. BUP, Skola och Sociala är så så hjälpsamma att hålla liv i denna lögn, och kirrar andra diagnoser som befriar psykopaten helt från ansvar.


Varför nu yrkesverksamma personer som är juridiskt bundna till Barnkonventionen struntar i detta kan man ju undra. Men dom behöver i praktiken inte oroa sig, eller bry sig om lagar och internationella bestämmelser, eller barns rättigheter. Dom kan gå hem kl 17:00 och tänka på sitt, med gott samvete, utan att dom behöver att oroa sig att dom kommer att brinna i helvetet, eftersom Sverige också är en sekulariserad stat, som inte tror på helvetet, eller drabbas och bli ansvariga för försummelse av juridiska förpliktelser. 


Jag tror att det är vanligt att folk hamnar i dessa myndighets positioner, utan att man har planerat det, pga att man måste ha jobb för att betala egen hyra osv, och gör minimum av det man behöver, och bara lyfter lön. Speciellt inom Sociala myndigheter så har jag bara träffat misslyckade kvinnor, som har lagt ner sina drömmar, och bara sitter av tiden för att få lön. Jag har aldrig träffat någon ideologiskt driven person som kämpar för andras rättvisor till varje pris, och skiter i att vara politiskt korrekt.


Barnombudsmannen


Någonstans så känns det säkrast?.. att bara låssas om att föräldrar och myndighets personal sköter allt precis efter bästa förmåga, samt att inget hemskt händer barn i vårat samhälle. Det är nått man kan höra talas om i andra länders massmedier, som definitivt inte försekommer i Sverige.Är det något fel med lillen, så är det hans DNA som det är fel på, vilket är tryggt ansvars befriande, samt så kan man medicinera lillen, så att han inte klagar när han får uppleva terror, så att omgivningen inte behöver se alla tydliga symtom hos han, på att han utsätts för våld han inte klarar av att hantera emotionellt helt själv.


Precis som strutsen som stoppar huvudet i sanden, så verkar många andra göra det också, i tron att det hemska försvinner automatiskt då...


http://info.uu.se/press.nsf/pm/avhandling:.narvarande.id59.html


http://www.fhi.se/sv/Aktuellt/Nyheter/De-glomda-barnen---385-000-har-foraldrar-som-dricker-mycket-alkohol/


http://oru.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2:137397


http://www.regionuppsala.se/documents/d883_FoU_stod_rapport_3_09_Trappan.pdf


http://www.esh.se/fileadmin/erstaskondal/Uppsatser/socarb/mag/c_haellberg_mag.pdf




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael - 14 december 2016 05:53

  Värsta rysaren... Men dom trivs väl... ???

...

Av Mikael - 14 december 2016 05:39

  Man lär så länge man lever. Att totalt förstöra för sig själv, av det man struntar i, som socialt anseende för okända/?bekanta? riskerar ju att inte funka pga att *Dom funkar som dom gör. Spelar ingen roll vilken uppmärksamhet dom får. Nåja......

Av Mikael - 14 december 2016 04:49

En med: http://www.decision-making-confidence.com/somatic-narcissist.html   En med: http://www.dualdiagnosis.org/generalized-anxiety-disorder/ + covert Narcissist ?tendencies?   En med: https://www.psychologytoday.com/blog/both-sides-the-couc...

Av Mikael - 13 december 2016 22:19

   

Av Mikael - 13 december 2016 13:00

Fått ihop allt i huvudet tror jag faktiskt. cPtsd relaterat och Crazy högen. Vilket gör att det inte känns så brottom. Sover ikapp som Fanken... Vilket känns som det behövs. Måste säga själv, att jag känt mig själv, lite extra *tokig* (not crazy)... ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14
15 16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards