Alla inlägg den 5 april 2010

Av Mikael - 5 april 2010 09:46

Här är en latjo låt, med tanke på allt trassel jag hamnar i.


Av Mikael - 5 april 2010 09:39

Här hör man ju hur himla fin röst hon har. Det är inte ofta som Vincent stannar till och lyssnar, och helt plötsligt är lugn en stund. Lenka brukar få han lugn också.


Av Mikael - 5 april 2010 09:24

Min dotter tipsade mig som sagt om http://jenpoo.com/ där man t.ex kan hitta lilla Younha som är en nice sångerska.


Av Mikael - 5 april 2010 08:22

Alltid när jag läser el hör Kristendom så klingar dotterns ord (då 11-12år tror jag). Pappa! Kristendomen är verkligen gjord av män, för män!.....


Tänka sig att man har en sådan insiktsfull dotter.


Det här att jag alltid är "trummig" och har en himla neat takt känsla kan ju bero på vad som helst, men det är ju lätt att skylla det på mitt släktarv, tillsammans med att man är ju himla Dissociativ (lever mycket i andevärlden känns mindre fel förklarat än psykiatri förklaringen). (Schamanen skulle verka för att förbättra jaktlyckan, för att hitta villebråd). Idag så använder vi oss av, just oss, för att hitta söta tjejer istället haha.


Att jag i ca 13års ålder hade en tam Kråka kan man ju i efterhand tolka lite som man vill, tillsammans med att vilda djur gillar mig massor. *Schamaner berättar att de vandrar in i "andra världar" (ofta, med hjälp av ett leddjur som de kommer i kontakt med i den andra världen) och hämtar information och kunskap som kan vara till hjälp för människor i vår värld.*




nåjd (samiska noaidi), samernas schaman. Nåjdens främsta redskap var trumman, en oval eller rund träram överspänd med garvat, slätt renkalvskinn och med en mängd bilder tecknade på skinnet med röd albarkssaft: ren, älg, björn, figurer med ackja, träd, sol, måne, kåtor, kyrka, båtar, symboler för gudar m.m Som trumpinne användes en Y- eller T-formig hammare av renhorn. Trumman användes för att hjälpa nåjden att falla i trance. Han kunde då färdas i "den andra världen" och därifrån t.ex rädda en sjuklings ande. Hjälpandar i djurgestalt betjänade härvid nåjden. Trumman gav också besked om vilka offer gudarna önskade och användes för att spå god jakt. En nåjd bar inte schamandräkt som sina sibiriska kolleger.


En schaman eller shaman' är en central person inom schamanismen och används ofta synonymt med medicinman. En schaman utför religiösa funktioner som ytligt kan liknas vid både en prästs och en magikers. Schamaner tros även besitta övernaturliga krafter, till exempel att kunna tala med andar. Schamaner berättar att de vandrar in i "andra världar" (ofta, med hjälp av ett leddjur som de kommer i kontakt med i den andra världen) och hämtar information och kunskap som kan vara till hjälp för människor i vår värld. Schamanen skulle verka för att förbättra jaktlyckan, för att hitta villebråd. En mer inofficiellt anledning var att hitta bördiga marker då schamaner tidigare var samlare och det var just kvinnorna som samlade medan männen jagade. Schamanismen var och är också ett redskap för att vägleda de dödas andar till dödsriket. Om de dödas andar inte kommer till dödsriket blir de kvar på jorden utan att veta att de är döda, så kallade spöken. Till en schamans yrke hör också helande.


Det förekommer att schamanen använder sig av olika (ofta hallucinogena) droger (enteogener), rytmisk musik (med trummor), dans och sång för att underlätta övergången till det transtillstånd under vilket resan till ande/drömvärlden företas. Väl framme i andevärlden (som ofta betraktas som tidlös) anser sig schamanen se händelsers/sjukdomars/företeelsers riktiga orsak/grund och kan därigenom påverka den vanliga verklighetens händelseförlopp genom att interagera med de andar/krafter/förfäder som han/hon träffar på i drömvärlden - schamanen agerar med andra ord medlare mellan de olika världarna. Ofta anses även ormar fungera som andarnas färdmedel mellan den fysiska och den andliga verkligheten. Inom vissa schamanistiska traditioner åtföljs eller träffar schamanen på ett kraftdjur under denna resa - vilket blivit en viktig del i den västerländska versionen av schamanism.


I de flesta kulturer som anses vara schamanistiska, är schamanerna män, dock inte i den fornnordiska, där de som var trollkunniga (sejd) ansågs omanliga. (Källan till denna bild av fornnordisk attityd gentemot schamanism härstammar emellertid från kristna munkar). Samernas nåjd kunde ibland vara kvinna, men var vanligen manlig. Ofta hade nåjden kvinnliga assistenter (enligt Knud Leem) som hjälpte nåjden att fokusera på sitt uppdrag och att föra hans själ tillbaka från besöket i dödsriket.


För att bli schaman kan man få sin kallelse på olika sätt. Det kan handla om ett arv från förfäderna eller släktband som gör att personen kan komma i en situation där han kan bli invigd av en etablerad schaman, det kan också vara andarna som väljer ut personen. De senare kallas för de ”stora schamanerna”, de som genom spontana drömmar eller visioner blivit kallade att erhålla övernaturlig kraft. De som ärvt sin roll anses vara ”mindre schamaner" och har en lägre status, speciellt bland folken i arktiska Nordamerika och Sibirien.


Kort o koncist så tycker jag att den moderna kristendomen och Svenska Lutherdomen speciellt kan ta sig i baken....


Kristendomens historia


Att man håller som man gör idag är ju inget nytt. Periodvis så har man använt Kyrkor som prostitutions bordeller där korggossarna har varit utsatta för det ena och andra....


Urkristendomen gillar jag, tillsammans med Jesus, som garanterat inte trodde då att man skulle använda han som som galjonsfigur till dagens beteende.Det är ju bara tragiskt hur man kan förvandla o misshandla kloka filosofiska/teologiska o ideologiska ideér hur som helst.


Jag föredrar att trumma, och flumma in i andevärlden alla gånger, framför dagens världsreligioner alla gånger....

Av Mikael - 5 april 2010 07:57

Det här att vi grabbisar gillar flickor som är ett par år äldra är ju kanske inte direkt några nyheter. För 26-28år sedan så var det likadant ibland alla polare.


Jag sa här om dagen till min 10 år yngre kära vän, att -Jo'fan det är inte så viktigt efter +30 år med ålder. Då slutar man ju att bry sig om ålder, el åtminstone jag. Under 20 så är det ju klart att det blir generations skillnader, men det är ju positivt att folk gillar och tar hand om varandra. Enda som jag tycker är praktiskt är att det diffar ca 10 år. Dom här unga tjejerna i 18-20 som kommer dragandes med en gammal gubbe hajjar jag inte riktigt.


Källa: http://aftonbladet.se/wendela/relationer/article6854979.ab


Hur som helst så är det biologiskt vetenskapligt bevisat att en tjej på 30 o en kille på 20 är synkade biologiskt o sexuellt på samma nivå. Samma gäller uppåt hela vägen som 40 vs 30. Jag har tappat bort käll länken men, det går säkert att leta fram med google ju.


Är klart att man ska lyda natur lagarna, och jag själv har en +5 år äldre nu hehe. Det är ju klart att ni tjejer ska få träffa vilka ni vill. Vem vill umgås med gamla gubbar hehe.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards