Alla inlägg den 10 maj 2016

Av Mikael - 10 maj 2016 00:25

Riktigt rättvis är det ändå inte om Fridolin kan sitta kvar efter att Romson tvingats gå.
 
Partiets kris utlöstes av bostadsminister Mehmet Kaplans avgång, i sin tur en konsekvens av det bristande omdöme han visat genom sitt umgänge med organisationer som islamistiska Milli Görüs och sina täta kontakter med det likaledes islamistiska turkiska regeringspartiet AKP.
 
Kaplan försvarades intensivt, även efter att han avgått, av framför allt Gustav Fridolin. När man lyssnade på Fridolins förbehållslösa beröm framstod det som en gåta att en så förträfflig och skicklig minister tvingats gå. Att Fridolin inte ens tycktes förstå problemet talar knappast till hans fördel.
 
http://www.sydsvenskan.se/2016-05-09/mats-skogkar-fridolin-ar-inget-ess
 
Personligen så tycker jag det ÄR SANSLÖST ATT DOM INTE SLÄNGER UT HAN MED HUVUD FÖRE! Oavsett hur vettig/ovettig han än må vara. MEN HAN VET ATT HAN SITTER SÄKER... SKA VI SLÅ VAD = VAR BARA ATT KOLLA PÅ TV4 INTERVJUV = HANS BETEENDE = SJÄLVSÄKER OCH MÄSTRANDE...

Av Mikael - 10 maj 2016 00:19

http://www.sydsvenskan.se/2016-05-09/kna-i-skrevet-stoppade-sexofredande-kommunanstalld


Den kommunanställde mannen satte i system att "jobba över" när en särskild väktare kom för att stänga arbetsplatsen.


– Känner du inte energin mellan oss?
 
Saker i den stilen ska mannen ha sagt till den kvinnliga väktaren den aktuella kvällen för 1,5 år sedan, som under tisdagen ska bedömas av Malmö tingsrätt.
 
Av Mikael - 10 maj 2016 00:13

http://www.sydsvenskan.se/2016-05-09/skanska-malistyrkans-familjer-r


Men vem är egentligen anhörig? Begreppet är förlegat, tycker Johan Kullman Andersson.
 
- Vi vill säga närstående. I dag kan du bo i kollektiv, ni kanske är skilda, den som är dig närmst kanske är din bästa vän – eller farmor. Det är inte vi som ska avgöra vem som är anhörig och vi måste anpassa vårt material för att nå ut med det, i dag är det alldeles för konservativt.
 
Svenska familjer säger inte att de är militärfamiljer, som i USA. Anhöriga kan inte terminologin i försvaret och barnen följer inte med sin militärförälder till jobbet.
En orsak är att det sociala stödet hemma inte räcker till och att omgivningens kunskap är begränsad, enligt Ann-Margreth Olsson. Mycket av den forskning som finns är amerikansk, men det krävs svenska rapporter, menar hon.
- Svenska familjer säger inte att de är militärfamiljer, som i USA. Anhöriga kan inte terminologin i försvaret och barnen följer inte med sin militärförälder till jobbet. Här säger vi att vi är “familjer med en familjemedlem som är anställd inom försvaret”. Vi tar mer avstånd.
Bättre material krävs för de som möter anhöriga – som BVC och primärvård, menar Ann-Margreth Olsson.
- De har ingenting i sin utbildning om anhöriga till veteraner. Det finns många vars partner åker iväg och jobbar, men det som är unikt här är att partnern faktiskt riskerar sin hälsa, hela sitt liv.
Av Mikael - 10 maj 2016 00:01

Förslag: Svårare att svärta ner ett företag


Status: På regeringens bord


I dag är det lätt att svärta ner en företagare med hjälp av ett falskt betalningskrav. I princip räcker det med att skicka in en blankett till Kronofogden.
Den 14 april satte riksdagen ner foten mot regeringen. Ett viktigt verktyg för de kriminella ska plockas bort genom en ändring i kreditupplysningslagen.
– För vanliga, fysiska personer blir det ingen betalningsanmärkning förrän kravet fastställts i domstol eller av kronofogden. Men för en näringsidkare börjar den gälla direkt, säger Ann-Christin Johnreden, föredragande i finansutskottet, som enhälligt står bakom en ändring.

http://www.sydsvenskan.se/2016-05-09/beatrice-ask-kritisk-till-att-blufflagen-drojer


Vem ska man skylla på, för alla skyller ifrån sig? Är inte detta extremt VIKTIGT? Men målsättning verkar vara att underminera småföretagare på alla sätt i SVERIGE! Ska var MONOPOL-KARTELL All the way tydligen...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards