Alla inlägg den 6 september 2016

...

Av Mikael - 6 september 2016 22:22

1528 Kapuchinerorden, en tiggarorden som är en gren av franciskanorden och vars medlemmar lever asketiskt och utan egendom, grundas i Italien.


http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/eu/article19780723.ab


VARSEGOD ERA IDIOTER!!!


http://www.katolskakyrkanlulea.se/onlineretreat/guides10_18/vecka11/readings/p-11-prayer.html

...

Av Mikael - 6 september 2016 22:14



Av Mikael - 6 september 2016 22:06

1523 - I sin avhandling "Att Jesus Kristus föddes som jude" reagerar Martin luther mot den hårda behandlingen av judarna. Reformationen bidrar till större frihet för judarna och i de protestantiska länderna åtnjuter de större tolerans och färre restriktioner än i de katolska. ATT HAN ÄNDRADE SIG SEN = KOMMER JAG INTE IHÅG VARFÖR...


1524 Sveriges kung Gustav Vasa utnämner lutheranen Olaus Petri till präst i Stockholms domkyrka och låter honom predika den lutherska läran. Olaus har studerat i Wittenberg för Luther och Melanchton.
- Bondeuppror i södra Tyskland slås ner med Luthers stöd. Detta blir början på 150 år av religionskrig


Gustaf VASA =>



GUSTAV SÅLDE ERA SLÄKTER SOM BILLIGA LUDER FÖR ATT KUNNA KRIGA = HEJ O VÄLKOMMEN TILL ATT AUTOMATISKT VARA EN KRISTEN NAZIST!   ERA VÄLUTBILDADE IDIOTER   OM MAN ÄR MEDLEM I SVE KYRKA - GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ EXTRA "SVENSKA" PARTIET = GUD ÄR MED ER MED DET ENLIGT FD KUNGAHUS     BORN A PROSTITUTE FOREVER!


1527 - Sverige ansluter sig officiellt till den evangelisk-lutherska protestantismen och reformatorerna får tillstånd att förkunna i landet. Riksdagen beslutar att Guds ord ska predikas på svenska. Prästernas celibat avskaffas. Kung Gustav Vasa utser sig själv till kyrkans högste styresman i stället för påven i Rom och kyrkan blir en statskyrka, helt underordnad staten. Riksdagen ger kungen rätt att dra in biskoparnas slott och klostrens överflödiga egendom, och genom olika pålagor neutraliserar han klostrens makt och inflytande samt konfiskerar kyrklig egendom. <--- TITTA HÄR Mängder av katolska skrifter förstörs. Genom att styra biskopsvalen understödjer han och skärper kritiken mot påvestolen


Händelser 1530

  • Den 8 augusti - Ett möte hålls med danskarna i Varberg; Sverige får behålla Viken (norra Bohuslän) i sex år.
  • Domprost Olaus Magnus avsätts från sina befattningar i Sverige och hans egendomar konfiskeras av kronan.
  • Gustav Vasa beslutar att varje sockens största eller näst största kyrkklocka skall beslagtas för att betala den svenska skulden till Lübeck med. <--- TITTA HÄR!
  • Gustav reser till Finland efter upproren i Sverige. Frälset utsätts för räfst och kyrkans makt beskärs.
  • Olaus Petris En liten postilla, den första svenska handboken i evangelisk predikan, utkommer.
  • Det råder spannmålsbrist i Sverige.

http://sv.metapedia.org/wiki/1530-talet


IDIOTEN TVINGADE PÅ MEDBORGARE LUTHERDOM FÖR ATT EGEN PLÅNBOK SKULLE VARA FULL! = NAZIST EKONOMI = HAN ANVÄNDE KYRKAN SOM JUDE ATT PLUNDRA LOL!!! BÖNDERNA FICK LIDA LOL!


IDIOTISK HISTORIA ÄR HIMLA KUL!!! VI BORDE PLUNDRA ALLA KYRKOR OCH ANDRA MONOTEISTISKA FÖRENINGAR OCH GE TILL BARNEN I SVERIGE!!! SLÄNG UT TRÄSKALLAR MED HUVUD FÖRE! RELIGIÖS! ALLT MAN BEHÖVER = SANDALER OCH TOMAS DI LEVA KLÄNNING! FRÅGA PÅVEN!

:)

Av Mikael - 6 september 2016 21:49

1520 .- Portugal etablerar kontakt med Etiopien.







Undrar om man sitter och sekund modererar? eftersom SKämt försvinner, tillsammans med annat...  ORDET: Suck!



Inte lätt... RASTA MAAAAN... =>



Av Mikael - 6 september 2016 21:46

1508 Munken Martin Luther får uppenbarelsen att en människa blir frälst enbart genom tro på Kristus, inte på grund av gärningar eller sakrament. (OM DOM NU VAR MED I SVENSKA KYRKAN!)


FINNS GRUND FÖR ATT JAG TYCKER ATT NI ÄR GALNA!

Av Mikael - 6 september 2016 21:44

Den västliga kyrkan splittras i en katolsk och en protestantisk del. Katoliker och protestanter förföljer och mördar varandra. http://www.alltombibeln.se/kristendomenshistoria/1501.htm


BARA FÖR ATT MAN INTE FÅR LÄRA SIG HISTORIA I SVENSK SKOLA MER ÄN PÅHITTADE SAGOR OCH SANKTIONERAD HISTORIA SOM VISAR ATT ALLA ANDRA ÄR SÄMRE ÄN SVENNE... Så kan man få tag på riktig historia idag väldans lätt...



Av Mikael - 6 september 2016 21:41

1484 Påven Innocentius VII fördömer trolldom och ger häxor skulden för pest och oväder. Han förklarar att avfälliga kristna inlett sexuella förbindelser med häxor och att häxors förbannelser skadade män, kvinnor, barn och djur. Påven ger därför befallning om förföljelse av alla häxor och utser Heinrich Kramer och Johann Sprenger till inkvisitorer i norra Tyskland med uppdrag att utreda fall av häxeri. Kramer och Sprenger skriver boken "Malleus Maleficarium" ("Häxhammaren") som anger hur man ska identifiera, förhöra och straffa häxor och leder till häxjakten från 1500-talet och framåt. http://www.alltombibeln.se/kristendomenshistoria/1401.htm


ISTÄLLET FÖR ATT SKYLLA PÅ JUDAR (SOM ATT MAN SKYLLER PÅ FLYKTINGAR IDAG...) För skit man inte vill ändra på för "Att man själv är efterbliven"...

Av Mikael - 6 september 2016 21:36

1409 Påven Alexander V beordrar att alla böcker av John Wycliffe ska förstöras och bränner offentligt 200 av John Wycliffes skrifter.
- Jan Hus exkommuniceras av ärkebiskopen men fortsätter att predika och försvarar Wycliffes skrifter.
- Ett kyrkomöte i Pisa försöker lösa schismen mellan Rom och Avignon genom att avsätta båda de rivaliserande påvarna och tillsätta en ny, Alexander V. Snart har olika maktgrupperingar utsett två motpåvar.


NI LÄR ER ALDRIG!


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards