Alla inlägg under april 2010

Av Mikael - 29 april 2010 19:30

Om det är så att man jobbar i pressbyrån och är gifta, så drabbas ju ingen av några svåra konsekvenser för en nördig komplimang till frugan. På större företag så har vissa som policy att man inte ska date'a någon på jobbet, och om det är så, så får någon flytta avdelning eller byta jobb. Det här tycker jag själv är överdrivet.


För räddningstjänst och sjukhus så har jag lärt mig genom källor som jobbar där att relations umgänget är när på Big Brother nivå. Alla knullar med alla och speciellt dom manliga läkarna för sällskap av dom yngre syrrorna. Där t.o.m syrror uppåt +40år är som 14åriga bimbos som slåss om läkarens gunst och ***. Det värsta som kan hända är ju att man råkar få 2 gifta, där man ger den andre en komplimang som gör den 1ste ilsken så att han/hon låter en dö. Men det är ju så otroligt och har säkerligen aldrig hänt i sjukvårds historien. Så att sjukvårds personal umgås med varandra och är otrogna till höger och vänster får väl inga större konsekvenser än att man byter könssjukdomar och det drabbar dom själva. Sjukvårds personals främsta uppgift är ju att hela andra, vilket gör att det är osannolikt att det blir våldsamma konsekvenser.


Däremot så. För en kvinnlig och manlig polis att sitta i samma radio-bil som är gifta, eller om den manliga kollegan är "bästis" men kvinnans man, så kan det ju skapa oanade konsekvenser. Deras syfte är ju att bl.a frihetsberöva och utöva våld för att hålla ordning. Att man tar till det verktyg som man vanligtvis utnyttjar i sin yrkes utövning är kanske inte så långdraget.


Jag fick höra igår att en polare till mig trodde att det var antingen så att dom var gifta, eller att snubben kände hennes man. Vilket förklarar polismannens baby reaktion på att jag sa att hans kollega var snygg. 


Någonstans så tycker jag att man ska ställa lite krav på personer med vapen och möjlighet att frihetsberöva någon helt grundlöst, vid "misstanke" av att ett brott begås, eller ska begås. Om man är emotionellt som en 13 årig pubertets pojke, som är svarsjuk så anser jag att man itne ska ge han ett vapen, eller sätta han i samma bil med den faktiska "orsaken" till hans svartsjuka.


För alla som är svartsjuka, så är det väl drömmen att kunna straffa någon som ger upphov tills ens osäkerhet och svartsjuka.


Någonstans så har jag förstått att det inte finns praktiskt rättsäkerhet för individen i Sverige. Det är en illussion av kontroll bara, där dörren kan sparkas in i vilket ögonblick som helst och det inte finns något att göra åt det, mer än att barikadera sig bakom massiva ståldörrar, men monterade centry guns som autoskjuter på allt rörligt levande. Vilket ger än en stunds rättsäkerhet för individen.


Om man har överlevt brottet så kan man få rättvisa, men det är ju en annan sak. Ser jag till mig själv och familj och vänner så väntar jag fortfarande på rättvisa. Där t.ex av mina bröder och 2 vänner nästan vart mördade av en metadon pundare 2008 fick inga konsekvenser, även om bevis var rock solid. Att farsan skulle mörda min syster, och nästan lyckades att ta livet av min mammis istället, är helt ostraffat osv osv.....


Rättsäkerhet är väldigt godtyckligt och tillfälligt. Om det beror helt på om poliser väljer godtyckligt att skydda medborgare är det lika säkert, som en sten är hård emot ett huvud. Poliser är medvetna tydligen ofta om att en viss grupp kvinnor utsätts kontinueligt för personvåld, men dom skiter i det eftersom dom inte har tid...


Jag sätter min tillit och rättsäkerhets illussions känsla till svenska medborgare att dom väljer att itne utsätta mig och min familj för brott. Som i det största hela fungerar.


Om jag blir utsatt för brott, och inget händer. Förvånar mig ingenting idag. Men det är väl så att personer som har haft tur hittills inte har denna kunskap, så att man är naiv och tror på all propaganda om att illussionen om rättsäkerhet, inte är en illussion, samt att alla skurkar får sitt straff.

Av Mikael - 28 april 2010 10:12

Läste en artikel skriven av en väldigt listig kvinna som skrev den på Newsmill.


http://www.newsmill.se/artikel/2010/04/26/sa-har-mona-sahlin-svikit-kvinnorna


Jag har sagt till vänner, och säkerligen skrivit om det mer än en gång. Att man packar och flyttar in i ett kollektiv med familj o vänner, där man samarbetar om en hel del grejjer för avlastning, umgänge och en massa annat bra, och att man får tillfälle att träna på konfliktlösning m.m Ingen lämnas ensam (ens föräldrar behöver inte dumpas på trista anstalter osv), och ungarna för kompis umgänge i alla åldrar, och alla hjälps åt... Toppen...


Tydligen så har nån redan listat ut att det här är en nice boendeform, och den kallas för...


Den 7-9 maj hålls en stor konferens i Stockholm om "cohousing", med deltagare från många länder. Cohousing är en form av boende där en grupp hushåll delar på gemensamma lokaler och samarbetar kring dagliga sysslor. Att samarbeta kring vardagens sysslor har visat sig ge inte bara praktiska utan också sociala fördelar. Barn får tillgång till fler vuxna än de egna föräldrarna, den som inte har egna barn får nära kontakt med andras, och män och kvinnor deltar självklart i samarbetet som individer, inte som aktörer i kärnfamiljens nollsummespel. Det är faktiskt en lösning som bara har fördelar, inte bara sociala utan också ekonomiska och miljömässiga.


Skrivet av Inga-Lisa Sangregorio.


Hela vårat system och ekonomiska system som går ut på att verkligen trasha och sabba oss som förbrukningsvaror man kan kasta bort, är åtminstone jag trött på. Varför någon överhuvudtaget går med på det, och röstar på nått av riksdags parti'erna går mig helt förbi. Ut med hela högen, och vägra rösta av demokratiska ideologiska skäl. Om ingen röstar och man skickar en representant på valdagen till riksdagen och säger att vi alla i Sverige är trötta på dom. Vad ska dom göra? Ringa FRA och Säpo? Dom flesta av oss är väldans skötsamma och är hjälpsamma så det blir inget kaos. Och vi skulle knappast sakna dom politiker vi har idag.


Landet skulle fungera precis lika bra dagen efter vi har avhyst hela högen... Rättsväsende, Räddningstjänst, Skola, Sjukvård och alla andra myndigheter jobbar får våran skull (Svenska folket), och inte ett gäng buksvågrar som gifter in folk i riksdag som idag, och fryser ut nya ideologiska politiker, och reglerar dagens politik baserat på ett nepotism styre, inte demokratiskt styre.

Av Mikael - 28 april 2010 10:08

Min käre hyper kollega Henrik tog upp det här, så jag ska sprida denna kloka info vidare.


Läkartidningen tog upp forsknings resultat som säger att Adhd inte beror på Rökning. http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=14083


Om det är något naturligt medfött, så beror det lixom inte på ett par cigg. Utan just ens genetiska arv. Precis som att jag använder främst dom Visuospatiala områderna i hjärnan, som beror på mitt släkt arv, och inte att morsan rökte.

Av Mikael - 27 april 2010 21:32

Well well. Det här är ju kanske då inga pengar som blir förskingrade som av idioten som förra året ställde till det, utan det hamnar på ett specifikt konto, vilket känns korkat att säga och... Eller pengar som går till Bengt Westerberg som man anser ska jobba gratis och leva på luft, som journalister menar som säkerligen har högre lön än han själv.


http://www.anp.se/article/43405C4373464B5E4B7844405C43/661538/392406


Eftersom jag gillar kvinnor och mammor så är det här det jag tar mig råd till även om jag ofta inte egentligen har det kanske, men men... En mamma i Afrika klarar sig på ca 200 sek i en månad. Om alla skulle lägga 1 kr var så skulle det då bli ett par spänn per månad. Man kan ju vara cynisk och säga att vad gör en kvinna hit och dit, men själv så anser jag inte att man har rätt att andas luft då, men det är ju min egen åsikt...

Av Mikael - 27 april 2010 00:02

Tänkte att jag lika gärna kan bjucka på ett par pic's till. Förakt syns oftast på munnen. Avsmak så rynkar man på näsan, vilket syns mellan ögonen, plus näsa och uppdragna läppar. Förakt är mer koncentrerat till munnen, där man drar upp ena sidan av överläpp. 


Att man nu inte ser alla micro expression medvetet beror ju på att man är otränad oftast. Sen så har jag för egen del åratal av träning medvetet och omedvetet, som gör att jag snappar upp mycket mer än andra.


 


Avsmak


 


Avsmak-Förakt


 


Förakt

Av Mikael - 26 april 2010 23:55

Min favis med Akon..


Av Mikael - 26 april 2010 23:02

Jag tog dom bilder som är väldans övertydliga i sitt emotionella uttryck. Även om man har hunnit att forska på kropps språk ordenligt sedan ca 35år tillbaks så är den officiella kunskapen inte totalt sammanställd.


T.ex så finns det inte en fastställd norm för Belåtenhet-Skadeglädje (som den käre polisen uttryckte ofrivilligt precis som ett rödlyse, och säkerligen så är det lika lätt att trigga hans omedvetna emotionella respons i ansiktet, om han drar sig till minnes situationen som uppstod. Precis som att det är lika lätt att få min käre lillebror att uppvisa samma uttryck som han får, när jag frågar om grejjerna han snodde från våran kära storebror för ca 4 veckor sedan). Polisen gav ju ett micro expression av skam tätt följt av hans Belåtenhet-Skadeglädje pga att han visste att han begick tjänstefel.


Men som sagt, nu har han skitit i det blå skåpet...


Mycket går man på känsla och det som är svårt att träna sig till, är att förstå orsak till den emotionella respons folk får. Men jag samlar in så otroligt mycket information som folk avger, och går på intuition så att jag är väl himla träffsäker i att förstå vad som triggar micro expressions, samt så ser jag det väldigt lätt.


Att folk runt mig inte förstår att man kan läsa otroligt mycket i andras beteende och kropps språk får mig att undra om alla har Asperger, eller om det nu bara är så att man inte uppmärksammar detta.


Ett uttryck som inte heller finns med i forsknings material med säkerhet är tillgivenhet vs sexuell lust. Vilket är dom 2 väldigt liknande uttryck som jag har otrligt svårt att se skillnad mellan, och tar det säkra före det osäkra och förväntar mig att allt handlar om sexuell lust. Jag försöker att skapa mig en mall av kvinnliga personer som jag vet känner genuin tillgivenhet emot mig, versus gänget som bara vill lura lilla mig att ta av mig kläderna lol. Vilket jag protesterar emot alla gånger... Sen att jag gillar att vissa tjejer kollar gillande på mig, som dom o dom (hemlis hehe).... är ju en annan femma då...


Det här med kropps språk då...


Generellt är kvinnor avsevärt bättre än män på att avläsa kroppsspråk. Kvinnor upptäcker små detaljer lättare och har bättre förståelse för vad de betyder. Denna förmåga att kunna märka andras känslor och tankar har fått namnet kvinnlig intuition. Kanske av förvirrade män som upplevt någonting övergå deras förstånd.


Bland annat har forskningspsykologer på Harvard University visat på kvinnors överlägsna förmåga att läsa kroppsspråk. Medans de fick se kortfilmer utan ljud, av kommunicerande männniskor, blev försökspersoner bett om att avkoda händelseförloppet via kroppspråk och ansiktsuttryck hos personerna i filmen.De kvinnliga försökspersonerna avkodade skeendet korrekt mer än dubbelt så ofta som de manliga försökspersonerna.


Det finns dock ingen anledning för män att förtvivla. Några män, skådespelare eller med vårdyrke, var nästan lika duktiga som kvinnorna. Det tyder på att det är möjligt att träna upp denna förmåga.


Källa: http://www.veryfunny.se/pomp/lasa_kroppssprak.html


Barn till missbrukare har utvecklat "känselspröt" som signalerar när något inte står rätt till. De behöver inte ha sett mamma eller pappa föra glaset till munnen, utan det räcker att se de glasartade ögonen eller lyssna på det sluddriga talet för att de ska förstå att katastrofen är ett faktum. Detta hindrar inte den beroende från att leva i tron att barnen ingenting vet.


(Det här med känsel spröt är det enda dåliga jag hittar atm, av barn i missbrukar miljöer och hur dom lär sig att bli exceptionella på att läsa kropps språk. Tillsammans med att jag är visuellt orienterad och främst använder visuospatiala områden i hjärnan, tillsammans med fotografiskt minne, så kan man ju lätt påstå att jag hänger med i andras Emo uttryck som dom tror att andra inte ser.) 


Källa: http://web4health.info/sv/answers/add-children-effects.htm


Att jag delvis fungerar bättre med tjejerna beror ju på att jag kommunicerar på samma sätt, och är ofta betydligt vassare än dom (pga brutalvåld i 16 år, så det skulle jag kunnat ha varit utan, om någon tänker att jag snackar skit då...).Min latenta kunskap om alles detta, samt att kvinor är mera medvetna om icke verbal kommunikation, samt väldigt tydliga, gör att jag tycker ni är dom mest farcinerande varelser i universum. Som får en kär vän att undra, hur jag kan tycka att ni är så otroligt intressanta och söta, så här långt in i livet lol. Tröttnar du inte?? Mi'sa är som ett barn på julafton som får det man önskat sig lol. Lättroad mmm jo det är man väl hehe..


Att jag har latent betydligt mindre skräp testoteron än män vanligtvis har, och stolt har väldigt effektivt endokrinologiskt system där jag har exakt lagom nivå. Gör väl sitt till att jag fungerar som jag gör... Det här med anabola, ryssfemmor etc får mig att klia mig lite i huvudet, och borde man inte hitta ett piller med motsatt effekt? Jag lovar att man är väldigt manlig och allt fungerar precis som det ska, även om man inte är ett testoteron monster lol...


Pic'sen under är ur den internationella Atlas FACS (Facial Acting Coding System) för globala ansikts uttryck som Paul Ekman har sammanställt tillsammans med världsledande forskare under 35års forskning.




   


Sorg


 


Rädsla


 


Ilska


 


Misstro


Här kan man hitta mycket fritt material om detta då: http://openpdf.com/ebook/paul-ekman-facs-pdf.html


Min kollega frågade om mun uttryck så att jag tog med det som jag tror täcker detta lagom. Jag utelämnade förakt som jag inte gillar speciellt själv, och har stött på en gång för mycket av just män....


Dr. Paul Ekman - Umasking the Face är mitt bästa tips att starta med att läsa om ansikts uttryck. Som ger än en bra bas, med en massa pics om man är visuellt orienterad som vänner som frågade om detta, och jag tillsammans med hela släkt linjen... 

Av Mikael - 26 april 2010 22:30

Iallafall så var jag nere på polis stationen idag där det satt en till väldigt söt polis kvinna som jag först pratade med och sa vad det gällde, och beställde en kvinnlig polis att ta upp anmälan emot herr Åber som hade begått tjänstefel, ofredande, trackaserier, olaga omhändertagande, psykisk misshandel osv...


Nu idag så har jag råkat ut för så mycket idiotier att dom har ackumuliserats tills att gränsen är nådd på vad myndigheter får utsätta mig för.


Man kan ju tänka sig att jag, precis som tjejer som går utanför dörren och blir våldtagna får skylla sig själva. Men det är ju en åsikt då....


Men om, så nu är fallet så ska man stifta lagar emot all alkohol förtäring (samt legala mediciner), och släpper man in folk i en miljö där alkohol försäljning pågår, så ska man avsluta kvällen med att man skickar in hela gänget i piket transporten, speciellt om man är korkad och råkar säga att någon inom rättsväsendet ser bra ut..


Jag satt och väntade på att först få snacka med arrest ansvarig i 5 minuter, för att se vilka papper jag kunde få ut (som var en söt och trevlig grabbis i min ålder, vilket jag givetvis sa till han så att det vart jämlikt o rättvist lol). 


Han tyckte det kanske var lite onödigt att jag hade sagt att hans kollega var en snygging, vilket jag höll med om idag, med tanke på dom extrema konsekvenserna. Annars så hade jag inte tyckt att det var fel, och jag tycker det per automatik inte att det är fel eller olagligt att kommentera någons utseende positivt även om dom har pistol på dig, eftersom jag inte är rädd för kvinnor, eller känner mig hotad av deras yrkesroll som patetiska män med mindervärdskomplex gör, som dom mer än gärna tar ut över kvinnor i form av våld. Och jag litar på kvinnors omdömme betydligt mer än mäns omdömme med vapen på sig....


Jag fick träffa en kvinlig polis som tog upp anmälan emot han, som förklarade att det här blir ett intern ärende, som dom måste ge över till en annan stads avdelning. Vilket kommer att ta en liten stund. Jag sa att jag vill träffa han personligen i så fall, så att jag ser han ansikte emot ansikte, pga att jag är som sagt visuellt orienterad, och inte audiotivt... (Kan inte påstå att jag gillar telefoner speciellt mycket då). 


Under tiden som jag och min polare satt och vänta på kvinnan som skulle ta emot anmälan, när vi satt i väntrummet, så satt först en väldans snygg poliskvinna och plirade över disken och diskret spanade in oss, och hon fick en extra kvinnlig kollega ett par minuter senare, som gjorde samma sak. Dom såg ju givetvis att jag/vi uppskattade dem, vilket uppskattades tillbaks, som kvinnor gör lol. Om man nu inte tittar på er som ett köttstycke utan faktiskt som en himla söt person. Det här var ju lite kul eftersom allt startade ju med en oskyldig liten uppskattande flört... Poliskvinnan som tog emot anmälan tog det ju på rätt sätt, och smilade mest åt hela cirkusen som hade uppstått. Vad säga...


Om det mot all förmodan leder till åtal på något sätt, så kommer jag att begära en kropps språks specialist, så att det blir game over för idioten.


Bilresa och förvaring av mig, gick ju smärtfritt, men det är inte riktigt det som det handlar om. Även om jag kanske inte är så ivrig att säga att det blir konsekvenser, så ledde det här till 20 tims sträck sömn, + 5 tims på hotellet. Med trauma relaterade mardrömmar.


Hade jag nu förorsakat allt själv på rätt sätt, genom att supit mig dyngrak och varit odräglig, våldsam etc som deras klientel är, så hade jag fått skylla mig själv...


Man la in en motion 2005 om att man skulle vara tvungen att säkerställa hur det låg till med promille halten, iom att det kan lika gärna vara en person som har fått stroke, en handikappad person (som tydligen vart brutalt misshandlad av polis för 3 månader sedan), eller en spontan korkskalle med ptsd som gillar söta tjejer, som käkar Lyrika plus lite till..


Det känns så otroligt tryggt i Sverige.....


Dom här 2 paragraferna säger ganska så mycket.


1 § Den som anträffas så berusad av alkoholdrycker eller annat berusningsmedel att han inte kan ta hand om sig själv eller annars utgör en fara för sig själv eller för någon annan får omhändertas av en polisman.


2 § Vid omhändertagande skall tillses att åtgärden ej orsakar den omhändertagne större olägenhet än som är oundviklig med hänsyn till åtgärdens syfte eller väcker onödig uppmärksamhet.


Hur långsiktiga konsekvenser det här får för mig, får väl tiden visa då.


Men som sagt, jag borde väl tänka på att ha Burka på mig, och inte lämna bostaden helst.... Och ta mig i kragen och skaka av mig konsekvenserna av terror utan like... Det är ju fantastiskt att svenska staten anser att jag har Kronisk PTSD vilket det inte är många som är klassade för med svenskt medborgarskap. Vilket dumskalle och tunnis man är. 


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards