Alla inlägg den 14 maj 2016

:)

Av Mikael - 14 maj 2016 21:02

Av Mikael - 14 maj 2016 20:42

Människan har (mer eller mindre beroende på vem man är) ju behov av att kategorisera sin omgivning.


Det går ju inte göra längre som Gustaf Retzius idioten, och gravplundrade och forskade med Mått-band (hans nivå var inte högre, och vad kan man förvänta sig...)


Men idag med modern teknik (Framtagen av 3d visuspatial gruppen) så går det ju att väldigt spcificierat särställa olika människor-släkt grupper. Inte för att marginalisera och skapa osämja med olikheter. Sociala ART grupper som har individer med olika specialiteter = Klarar Novelty situationer som dom ställs inför betydligt bättre...


ATT Köra militär läger där alla lär sig maschera på rad och göra identiska saker, utan att ifrågasätta. WW1 och bakåt TÄNK. Amish ofta? Varsegod = men dra inte in andra i din dröm att att leva i ett Furste-dömme pre-stoneage?!


Är ju lätt att särskilja DOM 2 NEUROTYPERNA:


ESTETISK/KREATIV/PRAKTISK m Visuellt/Kinstestetiskt inlär/utlärnings beteende. Ca 20% har man sagt tidigare. Men säkerligen mer. Beroende på hur man ser det.


Det som skiljer sig NEUROLOGISKT enligt vetenskap: 2 neurotyper använder 2 olika områden i hjärnan för att lära sig SAMMA SAK = 1+1=2 osv... VILKET ÄR EN MARKANT TYDLIG NEUROLOGISK SKILLNAD.


Om det beror på att HS SAPIENS OCH HS NEANDERTHAL MIXADES GENETISK 50-24.000?år sedan i Norra europa. Är mitt bästa Bet.


Jag = Nordlig SKOGS APA HS-Neanderthal

G.RETZIUS = SYDLIG STÄPP APA HS-Sapiens (AVUNDSSJUKA UPPENBAR?) Dom har ju förringat sig själv, med att lista sig med IQ 70 osv, och sen nu när vetenskapen har kommit ikapp = Misstag med framställan av sig själva?? 


Idag så VET VI ATT DET GÅR BLIXTSNABBT ATT BLI VIT, Beroende på var ens släkt befinner sig på planet = 3-5 generationer = UV SKYDD FÖR ATT INTE FÅ CANCER.


Mjo, som sagt = http://www.enchantedlearning.com/inventors/black.shtml = FINNS OTROLIGT MÅNGA KLOKA FRÅN Afrika. Så är väl mer en av 24 mtDNA (Alleler alternativt bara) släkter som är mer Hatisk/marginaliserande emot oss andra?


Varför inte DIKTATUR TVINGA HELA BEFOLKNING ATT DNA TESTA SIG? Jättebra för sjukvård. Inte bra om man vill förbryta, men är det inte dags att sluta kurla dom?


Av Mikael - 14 maj 2016 20:15

Varför en massa musik, speciellt Prinsessor? => Stör inte koncentration och stänger ute störande intryck. När läser om diverse grejjer. Mansröster = Störningsmoment lol   Vad säga... Bara att rätta sig efter det. Vilket jag Väldans gärna gör. Lite humor är med då. Men sanning äro att det är lättare att läsa med Sångerskor... Fonotik pitch? = Primad att bli koncentrerad av Kvinnor     = Är säker på att dom har något förståndigt att säga.   


Barn med en pragmatisk språkstörning;

 

bryter ofta mot samtalsregler = Är van att omgivningen avbryter mig = Noll social verbal etikett. Men, TALTEKNIK heter det. Små pauser av osäkerhet osv, som insuinerar att man är klar för stunden osv (LÄR ER KROPPS SPRÅK BÄTTRE TACK).

 


gör abrupta ämnesbyten: HALLÅ = SAVANT ÄGER MED INLÄRNING = KONSTIGT ATT JAG KÖR TVÄRVETENSKAPLIGT! INTE MITT PROBLEM ATT OMGIVNINGEN ÄR SÅ SLOOOOOOOOOOOOOW TANKEMÄSSIGT. SORRY = TRÖTTNAT PÅ ATT ANPASSA MIG! = TJACKA EN NY PROCESSOR TILL SKALLEN!?

 

samt har svårt att hålla en röd tråd genom ett samtal: SKOJJARU = OMGIVNINGEN SAKNAR ADEKVAT KUNSKAPSGRUND FÖR ATT KLARA AV ATT HÄNGA MED PGA ATT ANDRA BEHÖVER OTROLIGT BRED KUNSKAPSBAS FÖR ATT HÄNGA MED HELHETSMÄSSIGT. Skojjaru att jag ska komprimera, förenkla osv för att en TRÄSKALLE inte fattar... BLIR LITE TRÖTT PÅ SÅN FÖRVÄNTAN.

 

http://www.logopedeniskolan.se/p/om-sprakutveckling-och-sprakstorning.html

 

HAR KNARKAT SÖNDER SKALLE OCH MINNE TIDIGARE FÖR ATT HAMNA PÅ ERAN NIVÅ = NU ÄR DET ERAN TUR TACK! Lite grinig blir man av folk ibland... BLIR INTE SANNING FÖR ATT MAN PÅSTÅR ATT DET ÄR FEL PÅ MIG = DU ÄR LIKA BEGRÄNSAD OAVSETT VAD DU PÅSTÅR ATT DET ÄR FÖR FEL Å MIG.

 

Ta en funderare och sätt dig in i min situation = Vart är mitt umgänge på min nivå? Får förlika mig att det är som det är... *Suckar*...

 

EKO-LJUDVÅGOR på HÅRDA YTOR = ?FÖRMODAR för GENOTYP FRÅN SKOGSMILJÖ (Bara TES) = ÄR ETT HELVETE! KINESTETISK RÖRELSE KONCENTRATION = EN ANNAN EGENSKAP! Sitta still hela tiden = SKÄMTAR DU??? = BLI FET O DÖ???Ofta?

 

Jag kan parkera en DISKUTION I 10års tid och återuppta den NÄSTA MENING, när vi ses om 10år. KAN ANDRA? VARFÖR INTE?? KONCENTRATIONS PROBLEMATIK OFTA???






...

Av Mikael - 14 maj 2016 15:31

http://www.nt.se/asikter/debatt/sverige-en-demokrati-under-press-om4121250.aspx

Av Mikael - 14 maj 2016 15:27

I Sverige. Mycket pengar till inadekvat chefs typ = resulterar inte i önskad utgång. Man kanske skulle fokusera på att Strukturera upp en EQ-matematisk social Kurs för 1-9åk ???

Av Mikael - 14 maj 2016 15:23

STÖD SVENSK POLIS - skicka ett påskkort, på Facebook


Enträgen vinner - Stöd Svensk Polis!

Responsen gällande Era julkort har varit allt annat än öronbedövande. Att våra politiker låtsas om som att polisen inte finns och lägger allt ansvar på Polismyndigheten är en sak men att totalt ignorera svenska folkets åsikter är förbannat svagt. Finns det någon ursäkt som är godtagbar? Svar nej!

Jag är av filosofin ENTRÄGEN VINNER och blir bara mer provocerad av total tystnad och ignorans så pass att jag tycker att våra politiker förtjänar en påminnelse att de faktiskt är förtroendevalda. Att det är Ni som har tillsatt dem och att de har en skyldighet att lyssna! För kännedom totalignorerade de även under hösten 22.000 personligt skrivna brev från uppgivna poliser från hela landet. Det är våra politiker det!

En uppdatering av läget: Polisledningen och Polisförbundet har fortfarande inte kommit överens. Polisledningen är INTE villig att höja polisens grundlön (är det rimligt att det finns poliser som efter 10 år inom yrket fortfarande tjänar 24.700 kr trots treskift och en extremt utsatt arbetsmiljö?). De är INTE villiga att ge polisen en skälig löneutveckling (polisernas löner har gått bakåt, den enskilde polisen förlorar pengar för varje år som går, framskjutet OB från kl 19 till 22, 60 kr extra i timmen för att vara ifrån sin barn på storhelger som julen, det är under all kritik). Polisens arbetstidsavtal innebär mer jobb för mindre pengar (från att jobbat var tredje helg till att tvingas jobba varannan helg och på det betydligt fler nattpass, vad är det värt?). Polisförbundet har försökt få igenom samma lönekrav ända sedan 1999 (!) dvs 25.000 kr i ingångslön samt 28.000 kr efter fem år. 17 år senare, dvs idag, är kraven detsamma, likaså ignoransen. Dessutom håller Rikspolischefen och dess ledning på att stycka sönder oersättliga specialgrupper som inriktar sig på våra viktiga ungdomar, bekämpningen av narkotika och trafikgrupper med fokus på att trygga våra vägar. Listan för hur uselt Svensk Polis sköts kan göras häpnadsväckande lång!

Idag pågår en massflykt från myndigheten där kompetenta oersättliga poliser slutar varje dag! Polisen är en blödande yrkeskår och förlusten drabbar Er medborgare hårt. Kompetensen som försvinner går aldrig att ersätta och det tar många år innan poliserna som slutat är ersatt i siffror.

Jag ber Er, Era nära och kära, att återigen påminna våra makthavare SAMT Rikspolischefen att Ni INTE ger Er. Ni är värda en stabil och motiverad poliskår som har råd och ork att stanna kvar inom yrket.

Skriv tre kort med följande text (med röd penna):
POLISEN BLÖDER & VI ALLA BLIR LIDANDE! NU RÄCKER DET!

Skicka vykorten FREDAGEN den 18 MARS till:

Rikspolischef Dan Eliasson
Polhemsgatan 30
112 30 Stockholm

Statsminister Stefan Löfven
Rosenbad
111 51 Stockholm

Våra politiska makthavare
Rosenbad
111 51 Stockholm

TACK FÖR HJÄLPEN! Kom ihåg, vi hjälper varandra och är en del av att försöka trygga vår framtid!

SPRID DETTA BUDSKAP PÅ ALLA TÄNKBARA SÄTT, nu kör vi!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards