Alla inlägg under maj 2016

Av Mikael - 18 maj 2016 18:16

Simon Kachoa: "Jag har förstört min kropp"

Så Simon Kachoa började göra efterforskningar, efter ett tag kom han tillsammans med sin läkare och personliga tränare fram till att hans stora viktnedgång förstört hans metabolism.

– Jag har förstört min kropp eftersom jag hela tiden varit fram och tillbaka. Då föll allt på plats, trots att jag tränar mer och äter mindre så förbränner min kropp mycket mindre än vad andras gör i samma viktklass. Det är frustrerande, men jag fick en förklaring till varför jag arbetar i motvind.


http://www.expressen.se/noje/biggest-loser-simon-traning-forstorde-mig/


http://www.expressen.se/noje/simon-kachoa-att-inte-veta--dodar-mig/

:)

Av Mikael - 18 maj 2016 17:57



:)

Av Mikael - 18 maj 2016 17:19

Av Mikael - 18 maj 2016 17:11

Diagnos utredning av läkare. Där man utesluter samvarierande symtom problematik. Ifall det är ORSAK eller KONSEKVENS av något.


http://www.internetmedicin.se/icd.aspx?avssCode=F00&avseCode=F99&katsCode=F10&kateCode=F19&sCode=F10&klass=KSH&lastScroll=0


Psykiska störningar och beteendestörningar orsakade av alkohol (F10)

http://www.internetmedicin.se/icd.aspx?avssCode=F00&avseCode=F99&katsCode=F10&kateCode=F19&sCode=F10&klass=KSH&lastScroll=0


=> Är ju inte meningen att det ska ställas DIAGNOSER AV TOTALT OKUNNIGA = BARA FÖR ATT MAN T.EX ÄTIT MAT = SÅ BLIR DU INTE AUTOMATISKT NÄRINGSLÄRA SPECIALIST = SÄGER SIG SJÄLV HUR LÖJLIGA VISSA FÖRESTÄLLNINGAR ÄR!

Av Mikael - 18 maj 2016 17:05

Trots allt större kunskap om alkohol- och drogmissbruk som en beroendesjukdom så får de som drabbas nästan aldrig modern behandling av sjukvården.

 

(lokalt så är det trams "Basic training boot camp ala militär, m.m från 1940 USA")

Obegripligt och oändligt sorgligt, tycker Markus Heilig, psykiater och världsledande beroendeforskare (bilden nedan). 
Han har skrivit en bok om kopplingen mellan hjärnan, alkoholen och drogerna. 

– Människor dör, skadas svårt av sitt missbruk och många i deras omgivning drabbas hårt. Att då inte behandla dem utifrån den medicinska kunskap vi har idag är oacceptabelt både ur ett mänskligt, ekonomiskt och medicinskt perspektiv.


Det finns någon slags samlad förtvivlan hos Markus Heilig när han säger detta. Han har mött oändligt många patienter med missbruksproblematik och hans forskning kretsar kring alkohol- och drogberoende. I sommar har han flyttat från USA till Linköping där han nu ska leda uppbyggandet av ett centrum för neuroforskning för att ytterligare fördjupa världens kunskaper kring beroendesjukdomar.


rots att stora landvinningar gjorts inom det medicinska området så är det bara en försvinnande liten minoritet av alla alkohol-och drogberoende som får ta del av läkemedel och annan medicinsk behandling, menar han.

– Sjukvården tar hand om det akuta tillståndet men sedan skickas patienterna tillbaka till socialtjänsten och till en behandling som sällan ger några bestående resultat.


Markus Heilig är inte ute efter att klanka ner på socialtjänstens insatser, (Jag är = Tycker dom inte är kloka i huvudet...) Men det är ju bara *min Åsikt* som utväcklats av Emperisk erfarenhet...


https://liu.se/liu-nytt/arkiv/reportage/markus-heilig-alkohol-och-droger?l=sv


Om kvinna så är TIPSET: http://www.jourmiranda.se/

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Gästbok

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards